Greu de spus, tocmai pentru ca nici o facultate nu vine cu loc de munca sigura si cum anual termina cate 1000 de studenti la psihologie, ingraosa grupurile de somaj si ajung sa munceasca unde gasesc, pe la supermarketuri, piete samd.
Iti imaginezi ca de angajat nici nu se pune problema pentru inceput, fiindca se cere experinta serioasa in domeniu, iar firmele private nu vor angaja niciodata un proaspat iesit din facultate, ca nu-si permit ei sa-l invete si nici nu vor sa piarda banii lor pe spinarea unui novice.
Sincer, cu psihologie, jurnalism si dreptul, nu mai faci nimic in ziua de azi. Astea sunt facultati de pierdut timpul si aruncat banii pe "nimic", fiindca 90% dintre studenti care le-au terminat, nu isi gasesc nimic de lucru foarte multi ani sau chiar niciodata.
O sa incerc sa o conving, spunea ca psihologia o atrage, de aceea intreb. Poate mai gasesc niste răspunsuri. Daca nu poate o conving sa faca ceva folositor cumva. Eu am terminat tot pe o specializare umanista si eu m-am dus pe retelistica, doar ca m-a atras in urma jobului, fix polul opus, acum fac cursuri ca sa urc in pozitie. Are experienta in munca ea, problema e ca la job mereu cand aplica sau vrea sa avanseze sunt alesi studentii/absolventii in locul celor doar cu bac, indiferent de facultate.
Păi dacă a terminat uman poate să dea la drept, asta doar dacă a avut note foarte, foarte mari și are o capacitate de memorare foarte buna, altfel nu o sa facă față. Eu sunt la drept și pot sa zic ca sunt numeroase avantaje după ce termini facultatea, salariile sunt mari, statutul in societate e ridicat, etc.
Poate să mai dea la litere, științe politice, chiar asistență medicală, pedagogie, poliție și multe altele.
Și de ce nu ar da la ceva ce ține de real? Am mulți colegi de liceu care au fost la uman și au dat la medicina, construcții și se descurcă foarte bine, mai ales că la majoritatea facultăților se reia materia din liceu la începutul semestrului din anul I.
Alexsb20 întreabă: