| Viuvi a întrebat:

Anul acesta am intrat la profilul mate-info.Imi place matematica f mult si pot spune ca ma pricep la calculatoare destul de bine.Sunt constienta ca la liceu voi face programare(un lucru total diferit fata de cel pe care il practic acum) si chiar ma incanta ideea! Intrebarea mea ar fi : Daca fac facultatea de matematica-informatica, ce job mi-as putea alege?!
Pot iesi : operator pc, profesoara(ceea ce nu vreau), secretara...alte idei?
Este cineva pe aici care m-ar sfatui sa fac aceasta facultate?

multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca doresti sa urmezi aceeasi ramura de specializare (calculatoare/matematica) poti opta intre: facultatea de matematica, facultatea de informatica, facultatea de inginerie electrica (specializarea calculatoare/automatizari).
Din prima facultate mentionata vei ajunge profesoara
Din a doua facultate vei ajunge fie profesoara, fie programatoare
Din a treia poti ajunge inginer programator, sau profesoara, sau inginer de sistem, sau administrator de baze de date etc etc
Trebuie sa stii ca exista foarte multe profesii pe care le poti urma in cazul in care doresti sa studiezi matematica-informatica si in facultate.
Exista de asemenea multe posturi la Stat care sunt foarte bine platite pentru persoane ce au cunostinte avansate de calculatoare, cu toate pilele din aparatul de Stat tot au nevoie si de persoane specializate...

1 răspuns:
| kayan a răspuns:

Eu zic ca o sa te razgandesti pana termini liceul. pana una alta, bucura-te de astia 4 ani care urmeaza... altii la fel n-o sa mai ai. e prea devreme sa te gandesti la facultate si la ce o sa faci dupa ce o termini.