Daca cunosti bine limba germana de specialitate, atunci se poate face echivalare a studiilor, iar in cel mai rau caz mai faci un czrs de pregatire (in limba germana).
Salut!
Pai incearca sa afli si tu daca postliceala de aici, adica scoala pe care o faci iti ofera o diploma recunoscuta si in tara respectiva. Nu poti primi un raspuns la intrebarea ta, ca nu toate scolile sunt recunoscute. Va trebui sa te documentezi singur.
Cu o postliceala din Romania nu poti sa ajungi nimic in strainatate, poate muncitoare necalificata, intr-o fabrica sau in agricultura.
Te asigur că nu este așa. tocmai am vorbit cu cineva drag mie despre asta, care a făcut aceiași postliceală și câștigă bine în Germania. mulțumesc de răspuns oricum!
Ma indoiesc ca ai fi vorbit cu cineva, ca altfel nu veneai sa ne intrebi pe noi, aici.
Te rog sa te îndoiești! Am vorbit cu persoana respectiva după ce am pus întrebarea, neavând un răspuns exact primit.
Stiu persoane care au ajuns in Germania cu facultate terminata si nu au ajuns sa lucreze pe pozitii pentru care s-au calificat, dapai cu o postliceala facuta in Romania.
Cauta-ti contract si vezi daca iti gasesti de munca in Germania, ca numai asa te vei lamuri singura.
M-am lămurit singura, mulțumesc. Am persoane in Germania care mă vor ajuta, persoane ce au fost ajutate să ajungă acolo de familia mea, prin intermediul lor. Așa că fără de griji, mă voi descurca. Doamne ajuta, numai bine!
Atunci sa fie cu succes!