| mada001 a întrebat:

As vrea sa va intreb ce profesie as putea urma mai departe daca eu fac in liceu profilul de filologie? Vreau sa mai precizez ca imi place foarte mult sa dau sfaturi altora, sa ajut persoane cu necazuri si iubesc foarte mult copii.Nu stiu ce sa fac mai departe, caci mi-as dori si un loc de munca bine platit.Va rog astept sfaturi.Multumesc din suflet:*

3 răspunsuri:
| AddaSunnii a răspuns:

Buna Mada! Si eu urmez filologia, si ador asta, iar eu mi-am pus in gand [un gand de neclintitblushing] sa devin translator de limba engleza. Engleza e de viitor, sau franceza, care iti place tie mai mult! Filologia e ceva frumos, si poti face multe! Daca te pricepi sa scrii, poti deveni scriitoare, cine stie! Mult succes in viata, si sper ca ti-am fost de foloshee hee

| Fluffinator a răspuns:

Nu are nici o legatura profilul pe care il urmezi la liceu cu slujba pe care o poti lua, deoarece abia la facultate te specializezi in ceva anume. Exemplu. : La liceu poti sa faci filo, si la facultate poti sa te duci la medicina daca vrei si daca ai medie.

| morningstar a răspuns:

Daca faci liceul cu profilul filologic, ti-ar fi foarte usor sa urmezi Facultatea de Litere. Astfel, daca ai si rabdare cu copiii, poti lucra in invatamant ca profesor. Dezavantajul e ca trebuie sa lucrezi mult si ca profesor ca sa ai un salariu acceptabil, dar daca nu, poti lucra ca translator, etc.