| chocolattee a întrebat:

Buna tuturor, sunt in clasa a 11a.si de la o vreme incoace ma gandesc foarte serios la facultatea pe care o voi urma. Termin liceul in domeniul economic, dar nu sunt tentata in mod special sa continui, sunt genul de persoana care este cautata tot timpul pentru sfaturi.pareri etc stiti voi umaru ala pe care plangi cand ai nevoie:d, ei si am realizat acum vreo doi ani ca mi-ar placea sa dau la psihologie, acum care cititi sa nu aveti impresia ca sunt ca multi altii in sensul ca am impresia ca a face psihologia inseamna a sta intr-un fotoliu ascultand diverse persoane mazgalind din cand in cand pe o agenda si gata iau banulhappy. In familia mea exista un caz care are nevoie de consiliere psihologica atunci cand merge in centrele de recuperare, si din surse sigure stiu ca un psiholog care lucreaza intr-o astfel de clinica(privata si de stat) castiga o suma frumusica. Ok si acum urmeaza intrebarea mea, se adreseaza in mod special celor care sunt studenti la psihologie in orice oras, si daca este cineva student in Sibiu as fi recunoscatoare daca mi-ar raspunde. Care sunt locurile de munca ce le poti obtine cu ajutorul facultatii? Indiferent de studiile care ar mai fi necesare dupa absolvire. Doresc cat mai multe informatii posibile. caci parintii mei sunt foarte sceptici in legatura cu decizia mea, si ma descurajeaza, dar eu stiu sigur ca asta e un lucru ce l-as putea face toata viata. Multumesc, si app, ofer fundahappy.

4 răspunsuri:
| SaraAldi a răspuns:

Psihologia e o meserie pe care poti sa o practici cu succes daca iti doresti din tot sufletul si esti hotarata.Trebuie sa te daruiesti rabdarii, stapaniri de sine si sa fii silitor.Totusi nu e la fel de grea ca medicina, de exemplu; adica iti dedici tineretea studiului iar daca situatia ta financiara nu e instarita cat de cat atunci te zbati si uiti de placerile vietii.nu pot sa zic la fel si de psihologie, dar iti urez succes! In Romania marea majoritate a persoanelor care termina o facultate tot degeaba, ca nu sunt locuri de munca si nu toti au bani si pile. laughinglaughing

| Baton a răspuns:

Hai sa iti zic una tare de tottongue
cazurile din familia ta nu le vei putea rezolva niciodata laughing( asta incerc si eu de ceva ani incoace si nu prea reusesc si sti de ce?
pentru ca cunost cazul cu detalii cu tot.adica absolut tot happy
cat despre situatia altor persoane straine de tine va trebui sa aflii detaliile ce te pot face sa le dai un sfat sau sa le oferi acea consiliere, singura happy si trebuie sa gasesti acea cale singura cu ajutorul experientei pe care o aduni.nu trebuie sa procedezi la fel cu toata lumea deoarece nu sunt toti la fel happy
si mie imi place domeniul asta deoarece sunt aproape la fel si la viata mea ma mot mandri cu finalizarea amiabila a unei relatii cu scandaltongue, impacarea a 2a cupluri care se comportau ca niste copii, si multe alte sfaturi bune date. spun bune deoarece am vazut cum sunt puse in practica aceste sfaturi.
si acum ca orice om mai gresesc si eu dand unele sfaturi prea radicale si nu se potrivesc la toata lumea si nah.nu iasa exact ce vrei dar depinde sa nu lasi balta acel caz sa ii spunem asa ci sa incerci sa rezolvi pana la urma cazul happy
in fine...
parintii nu stiu probabil ce inseamna mai exact psihologia si facultatea respectiva sau poate ca ei stiu si nu vor sa mergi acolo stiind ce va urma dupa happy
oricum sa stii de la mine daca nu ai aflat pana acum lucrul cu omul e cel mai a dracutongue
adica cel mai greu.mai bine dai la tarnacop zi de zi decat sa lucrezi cu omutongue
oricum toate bune!

| ganton a răspuns:

Si un barman poate da sfaturi... Ca sa fii psiholog pe bune trebuie' sa ai in primul rand o inteligenta peste medie si tot pe atat experienta de viata. Aia de ii vezi tu ca lucreaza intr-o "astfel de clinik" si castiga o suma "frumusica" au peste 40 de ani. Ca sa castigi din domeniu asta trebuie' sa fii foarte implicat, necesita multa scoala.

Asa ca mai bine gandeste-te, pentru "sfaturi" vei fi platita decent abia dupa zece ani laughing.

| Erik_7239 a răspuns:

Salut! Nu sunt din sibiu, dar sunt si eu in clasa a 11a si pot spune ca psihologia necesita multe rabdare si vointa, si daca tu vrei sa urmezi aceasta facultate, mult succes