| Maditssu a întrebat:

Vreau sa aflu mai multe informatii in legatura cu facultatea de medicina. Sunt clasa a XI-a, profil filologie si imi doresc foarte tare sa dau la facultatea de medicina. Nu cred ca profilul ar fi o problema, atata timp cat voi incepe meditatiile la biologie si chimie pentru admitere.
Eu as vrea sa merg pe sectia de genetica. Daca sunteti la medicina, sau cel putin aveti prieteni/cunostinte care sunt acolo cate locuri sunt disponibile la fara taxa?
Sunt putin speriata de faptul ca va trebui sa facem sectiuni pe cadavre, nu de frica sau ceva de genul acesta, ci pur si simplu mi se inmoaie picioarele atunci cand vad o operatie de orice natura. Credeti ca o sa ma obisnuiesc cu asta? As vrea mai multe detalii. Va multumesc frumos

2 răspunsuri:
| mixxjim a răspuns:

Numarul de locuri se stabileste in fiecare an, cand termini tu nu se stie daca o sa fie acelasi numar de locuri cate au fost anul trecut. daca esti din Bucuresti ai aici http://umf.ro/index.php/ro/admitere/admitere-2011.html nr de locuri de anul trecut iar aici http://umf.ro/index.php/ro/admitere/admitere-2012/712.html ai tematica pentru admitere pentru anul asta, se pare ca inca nu stiu exact acum cate locuri vor avea pentru anul asta, depinde de numarul de absolventi, de numarul de profesori, de buget, de mai multe lucruri. in principiu specializarea de genetica nu exista in cadrul facultatii ca atare, faci medicina generala si de-abia dupa facultate poti face specializarea dorita.
daca nu esti din Bucuresti cauta pe net facultatea de medicina din orasul din care esti sau in care vrei sa mergi la studii si vezi ca toate au pe site astfel de informatii. succes!

| Dana211 a răspuns:

Nu se stie cate locuri vor fi la taxa (pentru anul asta cel putin) pentru ca inca nu s-a afisat nimic dar oricum in fiecare an se cam schimba numarul.
Pe sectia de genetica vei putea merge dupa ce termini cei 6 ani de medicina generala dar nu te gandi de acum la lucruri de genul acesta pentru ca in timpul facultatii se pot schimba multe.
Disectie pe cadavru nu faci doar daca vrei dar in schimb va trebui sa stii cam tot ce exista in el (organe, vene, nervi, muschi etc). O sa iti treaca frica de operatii si crede-ma ca e o diferenta mare intre o disectie si o operatie pentru ca la a doua e vorba de viata unui om pe cand la prima nu. Mie la inceput imi era teama ca voi avea cosmaruri cu cadavrul, dar nu a fost asa. Prima oara cand il vezi e mai ciudat dupa incepe sa iti placa si il vezi ca un obiect de studiu in niciun caz nu te gandesti ca a fost candva un om. Eu iti urez succes si nu te mai gandi la frica si alceva. Prioritatea ta trebuie sa fie promovarea examenului de admitere si dupa sa poti face fata, ca restul problemelor se rezolva pe parcurs