| Cleopatra190 a întrebat:

Buna! Voiam sa va intreb daca stiti cum este la facultate in zilele de astazi? Caci as avea cateva intrebari. Sunt an terminal, as vrea sa dau examenul de admitere la facultatea de psihologie si științele educatiei pe profilul de psihologie, din Bucuresti. Ipotetic vorbind, am intrat și m-am si angajat ca educatoare (sunt eleva la pedagogic). Am posibilitatea de a mai lipsi in anumite zile de la cursuri? (Exceptand zilele de sesiuni sau examene). Exista optiunea sa optez pentru cursurile de dupa-amiaza?

8 răspunsuri:
| Verginic?Vac?Gras? a răspuns:

De preferat ar fi sa demisionezi de la munca deoarece studenția este cea mai frumoasă perioada din viața unui om, iar un loc de munca doar te va încurcă si nu te poți distra ca ai povara locului de munca. În studenție mergi la petreceri cu colegii, se fac chefuri la cămine, ieși cu fetele în club si străbateți cearsafuriile căminelor universitare. Ziua mergeți la cursuri, apoi la biblioteca sa învățați.

| MineaPeter a răspuns (pentru Verginic?Vac?Gras?):

Însă și lipsa de experiență de muncă din facultate ne poate lovi din urmă, dacă pierdem în mai puțin de 2 luni primul job de după "absolvire" și apoi vedem că nu ne mai ia nimeni aproape un an de zile & suntem respinși la zeci de alte interviuri!
Mai ales în București și Cluj, studenții au o șansă mare dacă fac măcar internshipuri ori voluntariat. Că și în felul acesta cunoști oameni noi și ai ce să povestești, sau ai pe ce teme interesante de conversație să te bagi în seamă cu alți oameni. Iar sfatul acela cu "cearșafuriile" (sic!) din facultate este ca o sabie cu două tăișuri: dacă se lasă cu boli ale rușinii (a se citi "venerice") pe viață, sau cu copii nedoriți și lovituri de cuțit de la rivali geloși? Sau cu crima avortului?
Deci vezi, o fi studenția o perioadă frumoasă a vieții, dar nu cu destrăbălul ăsta. Izolarea socială este și ea o mare pacoste, însă și dozele de libertinaj pe care le-ai recomandat mai sus în postare se lasă cu alte dandanale. Mai bună este socializarea sănătoasă!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cursurile sunt in general facultative si putini profesori sunt interesati de prezenta.
la laboratoare totul depinde de orarul facultatii si de bunavointa profesorului daca te primeste cu alta grupa sau nu

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Fiecare facultate isi face orarul. Ai sa vezi la momentul respectiv daca se potrivesc sau nu orele.
Tu poti lipsi de la cursuri, dar sunt anumite seminarii, laboratoare unde se face prezenta.
Parerea mea e sa nu incurci alti elevi. Tine-te de facultate si iti gasesti altceva cu program flexibil. Ai sa predai cand termini studiile.

| Cleopatra190 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Daca nu ma angajez, nu voi aveam cum sa ma întrețin. In plus, daca nu ma angajez la un anumit interval dupa terminarea liceului (vorbind fara titularizare), drepturile mele de a fi educatoare vor decadea, in consecință, făcând degeaba liceul pedagogic.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Cleopatra190):

Si la facultate exista modul pshihopedagogic, indiferent de profilul facultatii.
Ai mult mai multe sanse sa te angajezi in invatamant cu o diploma de facultate.
Dar tu vezi acum cum iti poti face programul, pentru ca ar fi pacat sa incurci niste copilasi.
Poti da meditatii (e o intreaga industrie), poti tine cursuri la afterschool (alea sunt dupa-amiaza), solutii sunt multe.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Poti preda anumite ore copiilor de gradinita: de la limbi straine, dansuri etc. Animatoare pe la petreceri de copii.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Poti obtine un credit pe perioada studentiei, astfel incat sa te concetrezi pe facultate: Student Invest. Dar trebuie sa dramuiesti foarte foarte bine banii astia pe perioada studiilor.
https://www.cec.ro/......-personale