| bestfully a întrebat:

Vreau sa va cer un sfat. Sunt la facultatea de asistenta medicala, dar nu imi place deloc meseria. Am fost pasionata de limbile straine, dar din motive financiare am ales sa raman in orasul meu si sa urmez cursurile de asistenta medicala. Am ales si sa fug de invatamant. Dar in amandoua domeniile este greu (sanatate si invatamant). De aceea ma gandesc acum sa ma duc la litere, pentru ca nu ma vad lucrand ca asistenta. Nu imi place la patul bolnavului. Stiu ca pot sa plec in strainatate, pentru ca e meserie cautata in Europa, dar ma tem sa nu fac munca de infirmiera acolo. Eu stiam ca strainii nu au infirmiere. Acolo la asistenta se spune infirmiera. Nici in invatamant, sa mor de foame nu vreau. Nu stiu ce sa fac. Sa renunt aici, la meseria de asistenta si sa imi urmez visul... Ajutati-ma cu un sfat.

3 răspunsuri:
| anutza a răspuns:

Urmeaza-ti visul esti tanara si limbile sunt foarte cautate

| faaalyoana a răspuns:

Buna eve.
Si eu sunt stundenta in anul 4, la asistenta medicala la facultate, la mine oras.
Si sa stii ca eu am termiat liceul acum 4 anii.am luat bacalaureatul cu nota mica ce sa zic.nu eram excelenta la scoala...sa zicem k eram de un 7-8...
Si eu tot visam si aveam in cap.sa dau la ase.deja imi depusesem un dosar la ase la administrea afacerilor, comertului si serviciilor.
Tatal meu ma tot batea la cap sa ma inscriu la o postliceala sanitara, sa invat sa devin asistenta.ca aceasta meserie e curata, esti ingrijita, iarna esti in spital, clinica la caldura etc., ca ca asistenta poti completa o hartie si atat.etc.
Eu aveam o teama pentru injectii etc-nu ma vedeam in stare de multe lucruri.(de fel sunt mai sensibila, neincrezatoare in mine, usor timida in diverse situatii)
Bun si facut, am dat la postliceala.am facut un an acolo.si la sfarsitul anului in vara.multe colege de ale mele au renuntat la aceasta postliceala pe motiv ca erau valurile atunci ca cu sc postiliceala numai faci nimic, k la cautarea erau studiile superiore (facultatea).
Am invatat in vara respectiva f mult si am dat admitere la facultate, am avut o ambitie oarba si am invatat. vroiam sa intru sa fac facultatea., numai vroiam sa fiu o eleva la postliceala si atat.Si am intrat.si am fost foarte fericita.
Si acum sunt in anul 4 si nu regret nici o clipa-sa stii ca cand termini aceasta facultate ai o meserie la baza.-stiu ca sunt in joc multe riscuri,. greseli (malpraxis),.dar eu gandesc pozitiv,. sunt un practicant desavarsit, incerc sa invat cat mai multe.
Deci dupa parerea mea gandeste-te de 2 ori inainte sa renunti, pentru ca cunosc multe persoane care dupa ce au terminat o facultatea oarecare, au dat admitere sa intre aici.
Si nu este adevarat ca in afara strainii au nevoie de infirmiere.
eu iti doresc mult succes, si nu uita ca meseria e bratara de aur!(avem o lipsa acuta in societatea romaneasca de meseriasi care sa-si iubeasca meseria)

| Irinne a răspuns:

Cred ca cel mai important e sati urmezi visul, si sa te ocupi cu ceea ce-ti place, dar nu cu ceea ceti poate aduce mai mult venit, lucrind in domeniul invatamintului cel putin vei primi o satisfactie.