| MusicVoice a întrebat:

Vreau sa va intreb ce parere aveti despre liceul de arte.Adica imi plac artele plastice si chiar ma pricep dar, e un plan bun pentru viitor? Alte persoane cred ca e mai bine sa ma axez pe invatat decat pe artele plastice dar eu am alta parere.Ce ar trebui sa fac?

3 răspunsuri:
| Mayar a răspuns:

Am o cunostinta care a mers la arte, si apoi putea sa lucreze la postere de publicitate, modele de perdele si alte chestii, dar nu era bine platita sau nu gasea loc de munca. Asa ca, acum cauta loc de munca, unul care sa ii ofere cat de cat bani si care nu se axeaza pe profilul ei. Deci, daca vrei sa traiesti ca lumea, saai ce manca si asa mai departe, de la arte iesi muritor de foame, ca incultii astia nu promoveaza artele...

| Sadop a răspuns:

Să urmezi un liceu de arte, chiar dacă eşti bună la învăţătură şi te poţi descurca bine la un liceu teoretic destul de bun, mi se pare o mare prostie.
La un liceu de arte accentul se pune pe arte, nicidecum pe învăţatul în sine.
Ai şi ore normale, evident, însă doar ca să fie acolo.
Ok. Faci un liceu de arte. Îl termini, iei şi BAC-ul ( hmm, să sperăm ). După ce faci? Facultatea de Desen? Îţi trebuie talent cu carul, pregătire multă, foarte multă, noroc, etc, etc.
Puţine şanse. Alte facultăţi nu prea poţi urma ( bine, normal, există şi excepţii ) fiindcă 4 ani de zile ai desenat.
Nu îţi prea poţi câştiga traiul din asta.
Dacă crezi că poţi face faţă la un liceu teoretic şi la un profil bun ( care îţi place ), nu ezita!
Artele plastice pot fi un hobby. Aşa poţi şi să înveţi, să îţi faci un viitor şi să faci şi arte.
Dacă mergi la un liceu de arte faza cu învăţatul cam dispare.
Gândeşte-te bine la viitorul tău!
Baftă!

| Mediocre a răspuns:

Sansele sa-ti castigi viata bine cu arte plastice sunt mici. Trebuie sa ai mult noroc.