anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am fost in concediu de ingrijire a copilului pana la 2 ani, dar am dorit sa-mi preiau activitatea mai devreme, fetita mea are 1an si 5 luni.Angajatorul mi-a aprobat cererea de revenire pe post dar mi-a dat o dispozitie prin care imi traseaza alte sarcini, la serviciul contabilitate, fara a-mi permite sa-mi preiau vechile atributii din fisa postului de pe care am plecat in concediu.(mentionez ca sunt functionar public)Ce sfaturi imi dati?

5 răspunsuri:
| psiholoaga a răspuns:

Nu ma pricep la legi, dar am intalnit o astfel de situatie: tipa s-a intors din concediul de maternitate, dar pe locul ei era altcineva iar angajatorii au spus ca sunt obligati sa ii ofere un post, nu ACELASI post ca inainte. Si au mutat-o pe un alt post, platit cam la fel ca cel de dinainte. Asa ca eu cred ca e legal, e bine sa vorbesti cu un avocat oricum.

daniela
| daniela a răspuns:

Pe perioada celor 2 ani cat stai acasa, intr-adevar contractul tau de munca se suspenda, iar angajatorul este obligat sa iti pastreze locul de munca, nu stiu daca si postul pe care ai fost, dar la noi i s-a oferit un alt post dar in aceeasi limita de competenta cu schimbarea insa a fisei postului.

| borsec a răspuns:

Putin cam complicata treaba, si nu stiu cat de legal e ceea ce face el, iar despre tine nu stiu ce pregatire ai, si ce scrie la tine in contractul de munca.
Ar trebuii totusi sa-ti faca un training inainte asta in cazul in care nu stii cum sa-ti indeplinesti sarcinile si nici pregatirea necesara pentru contabiliate nu ai.
Dar din punctul meu de vedere nu e asa de rau, oricum totul se invata usor, iar seful tau a fost cum se cade si nu a renunta la tine si nici la persoana care te-a inlocuit pe parcursul concediului.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Este absolut legal.
Dacă în această perioadă de timp a nominalizat altă persoană să facă activitățile tale, trebuie să te încadreze tot pe aceeași linie de muncă (compartimentul contabilitate, în situația ta) cu respectarea strică a salariului.
Nu are dreptul să diminueze suma de plată lunară de care beneficiezi.
Poți cere lămuriri suplimentare și la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă din orașul tău.
Succes.
Pa, pa.

| darksight a răspuns:

Din cate stiu, conform codului muncii, are dreptul sa faca asta. Oricum ar trebui mai multe detalii pentru a imi putea da o parere pertinenta.
Poate fi o problema temporara in cazul in care postul ocupat de tine anterior a fost dat altcuiva pe perioada determinata. In cazul acesta singura solutie pentru a te primi inainte de termen ar fi sa iti aloce alte atributii pana la expirarea contractului care iti ocupa postul.

Iti recomand o discutie cu seful tau in care iti poti lamuri toate aspectele.

Numai bine,

DS