Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
"Ce tinuta se potriveste pentru interviu:
Felul in care te imbraci si in care te aranjezi nu este deloc un mit. Angajatorul incepe sa te cerceteze din clipa in care intri pe usa, asa ca hainele pe care le porti, felul in care ti-ai aranjat parul sau te-ai machiat – in cazul femeilor -, sunt la fel de importante ca raspunsurile pe care le vei da la intrebarile ce iti sunt adresate.
Vestimentatia, de orice fel ar fi ea, trebuie sa fie in primul rand curata si ingrijita. Apoi, in functie de profilul companiei si de cultura sa – pe care le-ai aflat in timp ce-ti faceai research-ul -, felul in care combini hainele poate fi diferit, de la tinuta office, in cazul bancilor sau al companiilor de consultanta financiara si pana la stiluri mai casual, in cazul agentiilor de publicitate sau pentru companiile din industrii creative. Totusi, culorile trebuie sa fie neutre, iar modelele de haine – clasice.
De asemenea, machiajul va fi unul de zi, simplu, fara a incarca inutil fata si fara a folosi culori tipatoare. Accesoriile pe care le porti spun de asemenea ceva despre tine, iar acestea trebuie sa fie simple, discrete si sa se potriveasca vestimentatiei. Pentru barbati, la capitolul bijuterii, un ceas este suficient, fara bratari masive, lanturi la vedere sau inele, in afara verighetei (daca este cazul).
Ce iei cu tine la interviu este de asemenea important. O mapa in care sa ai cateva copii dupa CV-ul tau, o lista cu referinte, alta cu intrebari pe care sa le adresezi angajatorului si ceva cu care sa scrii sunt esentiale cand mergi la un interviu. Pe lista cu ce sa nu iei cu tine la interviu se regasesc telefonul (care trebuie sa fie inchis pe tot parcursul intalnirii), un pahar de cafea cumparat de la automat (eventual vei fi servit acolo cu o cafea), guma pe care sa o mesteci in timp ce raspunzi la intrebari sau, mai grav, ceva de mancare. Este inutil de adaugat ca nu exista scuza nici macar pentru un minut de intarziere, trebuie sa ajungi la destinatie cu cinci minute mai devreme pentru ca interviul sa poata incepe la ora stabilita.
Intrebari esentiale
Dupa cum spuneam si mai sus, pregatirea interviului presupune si sa ai la indemana niste raspunsuri la intrebarile standard pe care angajatorul le adreseaza fiecarui candidat. Iata mai jos zece dintre acestea, cat si posibile raspunsuri pe care angajatorul le asteapta si care ar putea sa te aduca mai aproape de obtinerea jobului:
1.Ce te recomanda pentru acest job? De ce ar trebui sa te angajez pe tine? Raspunsul la aceste intrebari trebuie sa fie un veritabil discurs de vanzari, in care te vinzi pe tine. Concentreaza-te pe doua sau trei dintre cele mai puternice calitati ale tale, care se potrivesc cu profilul jobului, explica ce crezi ca vrea angajatorul de la viitorul angajat si de ce tu esti persoana potrivita pentru job. Evident, totul trebuie sa fie scurt si la obiect.
2.Ce asteptari salariale ai? Ar trebui sa fie o intrebare usoara pentru ca fiecare dintre noi stie ce nevoi are, insa raspunsul implica si ceva diplomatie. Poti sa incepi prin a spune ca "Asteptarile mele salariale sunt in concordanta cu experienta si calificarile mele" sau "Daca acesta este jobul potrivit pentru mine, sunt sigur ca vom ajunge la o intelegere legata de salariu". Trebuie sa ai si o suma pregatita in minte sau o marja in care sa te incadrezi, pentru ca se va ajunge inevitabil la cifre si daca nu stii cat sa ceri, poti parea confuz si poti fi subevaluat.
3.Care este calitatea cea mai puternica pe care o ai? Este o intrebare pe care toti angajatorii o adreseaza. In acest context, trebuie sa te gandesti care sunt cele mai importante atribute care te califica pentru job si ce te face diferit fata de ceilalti. Asadar, fa o lista a calificarilor cerute in descrierea jobului si vorbeste despre calitatile tale care se potrivesc cu ceea ce se cere de la viitorul angajat.
4. Care este cea mai mare slabiciune a ta? Este din nou o intrebare cheie pe care angajatorii o adreseaza frecvent. Sa nu cazi in capcana de a insirui lucruri care te nemultumesc la tine chiar daca aparent nu au legatura cu jobul. Angajatorul nu vrea sa-ti stie defectele, ci vrea sa vada cum reactionezi la aceasta intrebare. Raspunde la ea concentrandu-te pe partile tale pozitive si pe abilitatile care te recomanda pentru job. Transforma "negativul" in "pozitiv". De exemplu, un raspuns bun ar fi "Atunci cand lucrez la un proiect, ma intereseaza mai mult calitatea decat sa termin la timp" sau "Imi place ca totul sa fie perfect, de aceea uneori petrec mai mult timp verificand ceea ce fac".
5. De ce ai plecat de la jobul anterior? Pentru a raspunde corect la aceasta intrebare, fii direct, concentreaza-te pe fapte si pe jobul viitor, nu pe cel pe care l-ai avut, mai ales daca despartirea nu s-a facut in termeni amiabili. Nu critica niciodata fostul angajator, indiferent de ce s-a intamplat si concentreaza-te pe asteptarile tale de la noul job, comparativ cu cel vechi. Cele mai bune raspunsuri sunt: "Cred ca am nevoie de mai multe provocari" sau"Vreau sa evoluez in cariera, iar vechiul angajator nu-mi oferea provocarile pe care le cautam".
6.Ce-ti doresti de la acest job? Aceasta intrebare iti ofera posibilitatea de a-i arata angajatorului cat de bine cunosti compania si cat de multe stii despre jobul pentru care aplici. Da raspunsuri clare si simple despre abilitatile care te califica pentru job si mentioneaza calitati ale companiei care te atrag si care te-ar face sa te integrezi foarte bine in echipa.
7. Povesteste despre tine. Cei mai multi ar putea fi tentati sa faca o lista a calitatilor care ii recomanda pentru jobul pentru care aplica. Angajatorul nu vrea un astfel de raspuns. Incearca sa impartasesti cateva elemente personale, care nu au legatura neaparat cu munca. Da cateva exemple despre hobby-urile pe care le ai, cum ar fi: astronomia, echitatia, sporturile sau dansul. Recrutorul vrea sa stie si ce fel de persoana esti in viata personala, iar pasiunile tale il ajuta sa-ti faca o caracterizare.
8.Descrie o situatie dificila careia i-ai facut fata cu succes la jobul anterior. Pregateste dinainte o situatie de la locul de munca anterior pe care ai gestionat-o cu succes si care evidentieaza calitatile pe care le ai si pe care le cauta si recrutorul la viitorii angajati.
9.Cum faci fata stresului si presiunii? Evita sa spui cat de stresat esti cand ai un deadline strans si nu stii daca poti sa termini la timp. Povesteste mai bine cum ai facut fata unei situatii dificile cu multe sarcini, dar pe care ai dus-o la bun sfarsit. Admite ca sunt situatii in care stresul poate interveni, dar nu pune niciodata accent pe cat de stresat ai fost, ci pe cum ai gestionat cu succes situatia. Si ai grija sa nu admiti ca devii foarte stresat in situatii pe care le vei regasi din plin la jobul pentru care aplici.
10.Care sunt obiectivele tale pentru viitor?
Unde te vezi peste 5 ani? Prin acest gen de intrebari, angajatorul vrea sa afle cat timp esti dispus sa stai in pozitia pentru care aplici, iar raspunsul trebuie sa se concentreze pe job si pe compania in care vrei sa te angajezi. Poti spune ca vrei sa cresti profesional si sa inveti continuu si sa accentuezi faptul ca ti-ai dori ca aceasta companie sa-ti ofere aceasta posibilitate. Un posibil raspuns poate fi: "Ma vad intr-o pozitie de top intr-o companie solida ca aceasta" sau "Pe masura ce acumulez suficienta experienta, mi-ar placea sa trec de la o pozitie administrativa la una de management", sugerand faptul ca vrei sa evoluezi in cadrul aceleiasi companii.
Acestea sunt zece dintre intrebarile clasice, pe care fiecare recrutor le poate adresa la interviu si care pot parea dificile la prima vedere. Cu o pregatire prealabila si daca te concentrezi pe ceea ce te califica si ce urmeaza sa faci la viitorul job, raspunsurile la aceste intrebari vor decide in favoarea ta la angajare."
Răspunsuri nu avem cum să-ți dăm ca nu te cunoaștem și prin urmare nu avem habar de istoricul tău pe piața muncii sau dorințele tale de carieră. Întrebări clasice:
- De ce ai plecat de la ultimul loc de muncă?
- De ce îți dorești acest post?
- Ce calificări ai?
- Ce știi să faci?
- De ce te-am angaja?
- Cu ce te diferențiezi de ceilalți candidați?
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (52.14.195.165) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro