Nici una, nici alta.
Inginerii instalatori fac proiectele pentru diferite instalatii (apa, canalizare, gaze, incalzire, electrice etc.) si/sau urmaresc /dirijeaza realizarea instalatiilor proiectate.
.
1. Inginerii nu sunt instalatori! Exista ingineri de instalatii care proiecteaza si verifica instalatiile. Instalatorii sunt muncitori, uneori chiar calificati, astazi necalificati dare care, ca romanul, se pricep la toate si nu fac nimic bine.
2.Inginerii nu se prea urca pe case. Pentru asta sunt proiectanti care fac proiectul si-l verifica sa corespunda cu constructia. Inginerii se urca doar daca ai instalatie solara. Proiectantii sunt oameni cu scoli (in cel mai bun caz) postliceale.
Romania are o mare criza de meseriasi si de aia merge totul rau. Vai si amar!
La noi in tara, inginerii sunt niste secretare inutile, care nu stiu sa deseneze o schita (sa proiecteze), nici macar sa identifice niste materiale dupa inscriptii.
Cei care executa proiectele nu sunt niciodata ingineri...
Dar ce sa faca pe casa? Instalatori la ce anume te referi? Cred ca vroiai sa spui contructori,nu instalatori,dar ai zis cei care instaleaza orice, am ghicit cred.
Deci te referi la cei care construiesc o casa,o cladire.
Da inginerii o construiesc,schitele le fac arhitectii,inginerul este cel care contruieste dupa planul facut de arhitect.
Daca se duce el pe casa,pe bloc,? Da se urca,ala este jobu lui, dar nu sa puna el mana, se urca sa verifice ce fac muncitorii, ingienrul este un sef al acelei lucrari, el dirijeaza si este responsabil cu executarea acelei constructii.
Stie cum o sa arate cladirea dupa planuri.
Inginerul doar proiectează
Instalatorul montează sau repară ce a proiectat inginerul.
Emamuresan întreabă: