| anagm92 a întrebat:

Bună ziua

Lucrez la o agenție imobiliară din Ploiești, iar cei care ne învață tot procesul în acest domeniu îmi spun ca trebuie să cer comision și de la clienți și de la cei pe care îi reprezint.

Eu îmi doresc mult să practic această meserie dar nu vreau să fiu agentul ăla care cere bani din ambele părți pentru ca după părerea mea nu este nici moral și nici etic să-i cer eu comision unui " necunoscut " care doar vine să achiziționeze proprietatea, mă gândesc cu ce drept și ce fac eu pentru acel om ca să-mi dea și el la rândul lui acel comision.

M-ar ajuta enorm niște sfaturi ????

Scuzați romanul

Răspuns Câştigător
| MistarGoGu a răspuns:

Mergi la Remax! Singura agenție cu politica de a lua de la Vânzător comision! 90 % din agenții = Japcari luați de pe strada!

2 răspunsuri:
| Holiday a răspuns:

De fapt, e foarte normal sa-i ceri comision. Ii oferi un serviciu de care el are nevoie. Respectiv, il ajuti sa achizitioneze un imobil. Cum sa nu-i ceri sa te plateasca? Faci munca patriotica?
Aaa, ca s-a creat moda asta cu "comision zero pentru cumparator", e altceva. Dar aia se aplica doar in anumite situatii, pentru anumite tipuri de oferte, sau de intelegeri cu proprietarul.

Bula
| Bula a răspuns:

Daca in contractul incheiat intre firma ta si vanzatorul/cumparatorul imobilului este prevazut comision, atunci trebuie luat.
In fond, venitul tau este parte din acele comisioane, pe care le-ai incheiat.