Toate companiile declara in cor ca exista o varsta minima la care se fac angajarile, dar NU exista o varsta maxima la care sa angajeze insotitori de bord. Unii spun ca, neoficial, ar fi varsta maxima de 35 de ani, insa chiar anul trecut am avut 2 colege angajate la Emirates, cu varsta de 36 si 38 de ani. Varsta minima difera de la companie la companie. Daca Wizz Air angajeaza domnisoare cu varsta minima de 18 ani, companiile din Orient au conditie ca noii angajati sa aiba cel putin 21 de ani.Ca să devii stewardesă există un set de condiţii pe care trebuie să le îndeplineşti, iar în momentul în care te prezinţi la un interviu pentru un astfel de job trebuie să ai la tine un set de documente. Trebuie să ai minim 21 de ani, asta dacă optezi pentru un post la o companie aeriană arabă. Trebuie să vorbeşti foarte bine limba engleză, să nu ai niciun tatuaj vizibil prin uniformă. Mă refer pe mâini, pe picioare, pe gât. Să fii sănătoasă. E foarte important acest aspect şi chiar vei trece printr-o serie de teste medicale foarte riguroase după angajare. Trebuie să ştii să înoţi. Trebuie să ai minim o diplomă de bacalaureat pe care va trebui să o prezinţi la interviu. Înălţimea este iar un aspect care contează. La companiile arabe nu au neapărat specificat o înălţime minimă, ci mai degrabă o înălţime la care trebuie să ajungi. Ei fac la interviu un reach test. Asta înseamnă că, desculţă, fără nimic în picioare, ridicată pe vârfuri, cu mâna sus, trebuie să atingi 2.10 m, 2.12 în cazul altor companii. Trebuie citit cu atenţie un anunţ de recrutare pentru a afla înălţimea minimă la care trebuie să ajungi.De pensie nu stiu stiu ca trebuie sa ai multi ani munciți.
Multumesc, o sa imi fie de folos informatiile!
Din cate stiu eu nu prea poti iesi la pensie din acest job. Si te pensionezi destul de devreme, adica daca un pilot se pensioneaza pe la 40 de ani, o stewardesa probabil pe la 45 maxim.
Multumesc, o sa imi fie de ajutor!
3keen întreabă:
aksjsksbjsbs întreabă: