| boobo94 a întrebat:

Numele meu este Bogdan si as dori sa primesc raspunsuri concrete la urmatoarea intrebare: "Ce trebuie sa indeplinesc pentru a intra in SRI?". Ma intereseaza cam ce medie de admitere ar trebui, ce studii ar fi necesare sa fac si tot ce cuprinde.Va rog mult sa imi explicati mai detaliat.Am citit pe site-ul oficial, dar nu ma incanta raspunsurile pe care le-am primit de acolo.

Răspuns Câştigător
| NOC a răspuns:

In linii mari, in SRI te poti incadra fie ca ofiter operativ (pentru asta trebuie sa urmezi ANI - licenta - cazul tau - sau master), fie ca ofiter tehnic (Academia Tehnica Militara). Exista si alte paliere, dar nu intru in detalii, ca esti mic. Pentru cele doua de mai sus, ai nevoie de studii superioare - academiile respective. Poti intra si ca subofiter, dar trebuie sa termini o scoala din cadrul MApN/MI si apoi sa te ia serviciul (nu cunosc exact procedura si nu ma intereseaza).

Indiferent de forma de invatamant pentru care optezi, va trebui sa sustii o serie de examinari psihologice, medicale, interviuri si verificari de specialitate pana sa ajungi la examenul de admitere. Componenta examenului depinde de academie, gasesti detalii pe pagina fiecareia.

Cat despre medii, eu zic ca ai avea nevoie de peste 8 ca sa fii sigur ca ai intrat. La MTA poate mai mult, cauta pe site rezultatele.

In final, parerea mea ar fi sa te gandesti la o alta cariera daca nu ai fost in stare sa pricepi si sa gasesti cateva informatii banale. Majoritatea lucrurilor pe care ti le-am spus le puteai gasi si pe site-ul serviciului (mai putin treaba cu media).

| boobo94 explică (pentru NOC):

Nu sunt chiar asa mic, anul viitor termin liceul si doresc sa stiu catre ce sa optez.Cat despre intelesul informatiei am inteles esentialul, ma interesa in special nota si cat de dificil este serviciul in sine.Iti multumesc mult pentru raspuns!

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu exista alte raspunsuri mai bune si corecte decat cele de pe site-ul oficial al SRI si de pe site-ul Academiei Nationale de Informatii "Mihai Viteazul", uita-te la Admiterea 2011, cam asa o sa fie si pe viitor. Numai bine!

| boobo94 explică:

Cred si eu asta, dar tot nu am inteles de acolo ce trebuie sa fac!

| boobo94 explică:

Ati putea sa imi lasa-i un id de messenger sau o adresa de mail?

| NOC a răspuns (pentru boobo94):

Nu. Imi poti trimite un mesaj privat aici, intrand in profilul meu.

Am statutul de junior pe site si nu pot sa va trimit mesaj!

| NOC a răspuns (pentru boobo94):

Trimite mesajele pe id-ul spamuieste (este un id temporar - nu da add; sunt pe chat)

Nu merge...nu sunt user senior!