| Merge0120 a întrebat:

Sunt in clasa a 11-a bio chimie si evident ca imi pun intrebarea: Ce facultate o sa urmez? Ei bine, nu stiu raspunsul la asta si de aceea am apelat la voi. Eu din clasa a 7-a visam la medicina, iar in clasa a 10-a am inceput sa ma pregatesc pentru facultate, fara sa stiu ce presupune, dar acum simt ca nu e ceva ce as face si nu datorita greutatii, pur si simplu nu m-as vedea medic. Ma gandeam sa dau la ASE la marketing pentru ca ma atrage foarte mult ideea asta de a promova, admistra, coordona o companie ceva, dar nu stiu cat de bine vazuta/platita/sigura este meseria asta ce tine de marketing. Singura materie la care excelez este biologia, dar ma descurc ok si la matematica, chimie, etc. Imi plac mult calculatoarele, dar nu partea de informatica, ci partea de hardware, editare video. Ce mi-ati recomanda sa fie si de viitor si sa imi si placa? Tin sa mentionez ca imi place mult mediul online, sa caut lucruri, sunt autodidact si imi place sa comunic, sa ajut oamenii. Nu vreau ca asta sa fie o decizie ce-mi va strica viitorul si de aceea am zis sa nu aleg singur si sa mai vad si alte pareri/opinii. Multumesc frumos!

Răspuns Câştigător
| Sindbad a răspuns:

1. Farmacie
2. Biologie si biochimie sau Biotehnologie
3. Facultatea de Inginerie Alimentara.

Poti sa trasezi trei cercuri: ce-ti place sa faci, ce esti bun sa faci si unde se intretaie incepi sa alegi.

Insa, daca vrei sa fii foarte serios, cel mai bine este sa faci niste teste profesioniste de inteligenta si aptitudini. Vezi unde te incadrezi. Eventual du-te la vara la unii care se ocupa cu ce descoperi ca esti bun si roaga-i sa te lase o saptamana printre ei sa vezi daca ti-ar placea activitatea (un fel de observare practica)

5 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Marketing e ospecializare foarte slaba care suna super bine dar cu care n-ajungi sa faci mai nimic. Mai bine daca tot te atrage ASE da-i la finante, economie, din astea'

| danaieladaniela a răspuns:

Buna! eu iti recomand sa iti urmezinstictul...
Marcketing cred ca ar fi foarte bun, se plateste si bine.
Eu de exemplu sunt in clasa a 10-ª si studiez in strainatate sunt la profesionala la turism si castig de pe acum happy
Iti recomand turismul sau comertul happy in ziua de azi turismul este cel mai important sector

| sierra1 a răspuns:

"Ce mi-ati recomanda s...sa imi si placa?"

invață să te cunoști singur/ă altfel gafezi

| AdelinaC a răspuns:

Poti merge la cursurile de la facultatea de medicina daca vrei sa te convingi daca ti se potriveste sau nu

| Dandinelle a răspuns:

Facultatea de Biologie - microbiologie aplicata si imunologie - pentru ca iti place biologia si le ai si cu chimia.
ASE - management sau marketing
Facultatea de sociologie si psihologie - Sociologie