Poti urma ce facultate vrei, poti sa te faci si asistenta, chiar daca esti la stiinte ale naturii. Pt k de facut, tot faci romana. Si eu sunt la mate-info si deocamdata, nu m-am hotarat unde vreau sa ma duc...
Ai rabdare, timpul si varsta iti vor fi altele la 20 ani, cind vei fi destul de inteleapta si mai putin emotiva, Nu renunta la visul tau si ai grija sa nu te limitezi la o simpla asistenta, invata si poti deveni un doctor pediatru stralucit in medicina sa ajuti copii.De profesori este plina lumea, si femeia de serviciu de pe scoala poate preda la ore, insa doctorii priceputi sunt rari.
Succes!
Daca vrei sa devii asistenta medicala, nu conteaza prea mult liceul. Exista post-liceale si chiar si facultati cu profile de asistenta medicala. Pedagogia ca profil de liceu este o stupizenie. Daca nu stiai, se discuta in parlament acum o saptamana, daca educatoarele sa aiba facultate. Vrei sa fii pedagog, iti trebuie facultate + cursuri in timpul facultatii de pedagogie. Si chiar daca vrei sa devii educatoare, tot iti trebuie cursuri de specializare dupa liceu.
Stiintele naturii este un profil excelent. Daca inveti, ai deschidere spre multe variante si probabilitate mare de a avea note bune la BAC. Cat despre fobie, eu zic sa te mai gandesti un pic la ceea ce inseamna fobie. Sunt oameni care au instant greata si ameteli cand vad sange. Esti doar clasa a 9-a, esti inca un copil, in acesti ani vei deveni mai increzatoare si mai matura, te vei cunoaste mai bine si vei stii ceea ce vrei. Toti avem frica de sange si rani, tineri sau batrani. Am cunostine studenti la facultatea de medicina. ei mi-au spus ca este un lucru cu care te obisnuiesti, nu cu care te nasti. Doar criminalii si mintile bolnave raman neimpresionati la astfel de lucruri. Capacitatea de a nu te pierde cu firea se capata in timp, iar adesea fetele sunt mai sensibile, dar vei invata sa folosesti aceasta sensibilitate drept puterea ta de a ajuta un bolnav si de a avea grija de el.
Nu renunta la liceul pe care il faci acum.Romana faci si la mate-info, la fel de intens ca si cei de la filologie.
daca nu te-ai decis acum ce vrei sa faci cu viata ta, nu dispera, facand liceul asta mai mai multe obtiuni, decat partea de uman...si pedagogia nu-i o idee buna.Imi amintesc cati profesori au iesit din clasa plangand.Chiar daca iti plac copii, pe parcurs o sa iti schimbi parerea... sper ca ti-am fost de ajutor
A trecut mult timp de cand ai pus aceasta intrebare... sper sa-mi vezi raspunsul.
Dupa parerea mea ar fi fain sa te faci medic pediatru atat timp cat iti plac copii, eu asta vreau.
Numai bine:*:*
sorinaa0 întreabă: