| Liviucu a întrebat:

Buna ziua vouă. Care sunt principalele responsabilităţi ale unui asistent social (absolvent al unei facultati in domeniu)? Am pe cineva care m-ar putea angaja la Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Suceava şi să ştiu cam ce implică asta. Mulţumesc.

Răspuns Câştigător
| AlecsRvaSpunePa a răspuns:

Munca unui lucrator social este aceea de a ajuta oamenii in rezolvarea problemelor legate de situatia lor sociala sau de viata personala.
- sa stabileasca situatia generala sociala a oamenilor care locuiesc intr-o anumita zona;
- sa stabileasca situatia reala a familiilor care au probleme din cauza modului de viata nesatisfacator, cu datorii, cu probleme de alcoolism, consum de droguri din partea unuia dintre membrii familiei, sau cu persoane care nu sunt in stare sa se descurce singure din cauza varstei inaintate, a bolii
sau a altor probleme;
- sa ajute oamenii handicapati, oferind sfaturi, inclusiv ajutor
in completarea diferitelor formulare si cereri;
- sa coordoneze si sa asigure servicii catre comunitate din punct de vedere
profesional, operational si economic, inclusiv sa administreze activitati;
- sa propuna, iar in cazuri urgente, sa rezolve plasarea imediata a copiilor
si tinerilor in institutii de protectie si de rezidenta, in familii adoptive in locul familiilor lor, in conformitate cu hotararile date de tribunale;
- sa presteze activitati sociale in favoarea refugiatilor, a oamenilor fara adapost, sau a altor grupuri de indivizi cu probleme specifice, dupa cum este cazul;
- sa desfasoare activitate de specialitate in institutiile care trateaza dependenta de droguri si de alt fel;
- sa reprezinte persoanele in procedurile juridice si administrative.


Responsabilitatile postului:
In raport cu aparatura si materialele utilizate: tehnologia computerizata, ustensile de scris, documente, exprimarea verbala.

@ http://contabilitateafirmei.manager.ro/......social.htm

3 răspunsuri:
| mixxjim a răspuns:

Daca te poate angaja acolo, pe vremurile astea si in provincie nu mai sta pe ganduri, du-te. nu te duci nici la salina nici in mina, deci mergi si vezi tu acolo ce o sa faci, ca acum faci cam ce-ti cere seful. O sa cunosti oameni, o sa cunosti sistemul, dupa o vreme te transferi prin alta parte daca nu-ti place si in plus ai experienta in munca, ceea ce este foarte important pentru angajarea in alta parte. salariul probabil e foarte mic, dar este oricum mai mult decat nimic. deci go for it, nu mai sta pe ganduri!

| brusturel a răspuns:

Nu, ai nevoie de pile, ca sa o spun pe bune.
Sunt un avantaj si studiile in domeniu, dar nu o necesitate, Ovidiu.
Dar e o meserie stresanta, naspa, pe teren, mult timp o sa umbli cu foi, dosare, completari, formulare, vizite la domicililul sarmanilor.

| ianculucretia a răspuns:

Ai nevoie de studii superioare in domeniu.