| NeverGonnaLetYouDown a întrebat:

C.V? Ca proaspat absolvent, luni urmeaza sa ma angajez. Intrebare este: Trebuie sa imi fac un C.V? Habar n-am ce as putea scrie in el daca ar fi asa... n-am experinta si e prima data cand ma angajez

6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Scrii despre studii, despre performante scolare, despre limbile cunoscute si nivelul de cunoastere, despre abilitatile deprinse in afara scolii (de exemplu o limba straina suplimentara, operare intr-un sistem mai special, carnet de sofer), despre voluntariatele pe care le-ai facut (daca este cazul)

| Holiday a răspuns:

Daca "luni urmeaza sa te angajezi", deducem ca ai fost acceptat, deci nu mai ai nevoie de CV.
Pe de alta parte, daca mergi la un interviu si nu ti s-a cerut sa trimiti un CV in prealabil inseamna ca nu e necesar. In general intai se trimite CV-ul si apoi esti chemat la interviu daca se considera ca ai putea fi compatibil cu postul respectiv. La interviu persoana desemnata de angajator sa discute cu tine are o copie printata a CV-ului si te poate intreba diverse lucruri legate de ce scrie in el.

| dannyel86 a răspuns:

Europass e modelul de CV pe care il poti folosi la angajare, atat in Romania, cat si in strainatate. E disponibil in mai multe limbi, iar pe site-ul oficial gasesti si instructiuni de completare, precum si exemple de CV-uri completate.
https://europass.cedefop.europa.eu/ro/documents/curriculum-vitae

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Scrii despre studii, hobby-uri, mici date despre tine.

| Dalmore a răspuns:

Trebuia sa-ti ceara ei CV, daca spui ca deja te-ai angajat. Nu strica, totusi, sa ai unul la tine. Iti scrii studiile, voluntariatele (daca ai), ce hobby-uri ai sau ce stii sa faci (sigur ai cateva skill-uri, ori din facultate, ori ce ai mai invatat tu pe acasa).

| Doja a răspuns:

In functie de locul in care te angajezi trebuie sa scrii lucruri importante pentru locul respectiv.

Nu intereseaza pe nimeni urmatoarele lucruri: la ce scoala ai fost, medii, prostii.

Pe oameni ii intereseaza sa fii consecvent, sa te intereseaze domeniul in care vrei sa te angajezi.

De ex. daca iti place tenisul, flautul si forjatul topoare si te angajezi la otelarie, nu scrii despre tenis si flaut. Scrii despre topoare.

Daca dai prea multe informatii irelevante cei de la HR te vor considera idiot, sau ca nu stii ce vrei.