| BBiiiaa a întrebat:

Ca absolvent al 'fortelor terestre', se obtine un loc de munca mai sigur? si cum?

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Pai, in primul rand, dupa absolvire esti repartizat intr-un loc de munca, un loc de munca din care nu te da nimeni afara daca esti bun in ceea ce faci si nu se desfinteaza serviciul. Apoi, ai un salariu bun si posibilitatea de a creste periodic si in functie de treapta ierarhica urcata.
Cum se obtine?
Mergi la Academia Militara di Sibiu, Bucuresti sau Constanta. Daca vrei la fortele terestre trebuie sa mergi la Sibiu si poti merge si la Bucuresti dar acolo este Academia Tehnica si te poate repartiza si la Aero sau Naval.

| BBiiiaa explică (pentru Salontanul):

Programul e strict; dpdv al probelor sportive sau asa ceva? Si partea de Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică/Ştiinţe administrative e 'munca de birou'?

| Salontanul a răspuns (pentru BBiiiaa):

Da. Programul trebuie respectat. Acum este mai multa larghete fata de vremea mea dar trebuie respectat. Probele sportive sunt destul de grele. Stiinte militare, informatii si ordine publica este pe linie de comanda.
Stiinte administrative este pe linie de echipament, cazare, alimente, si este munca de birou.

| BBiiiaa explică (pentru Salontanul):

Aha, deci acelasi program sportiv e si pentru Stiinte administrative, nu ma refer numai la probele de admitere.Si ce presupune asta, ca si meserie pe viitor? Si la final esti repartizat intr-o anumita zona sau poti alege? nu stiu, cred ca par ciudate intrebarile mele, sper sa nu te stresez prea multlaughing

| Salontanul a răspuns (pentru BBiiiaa):

Nu este la fel. La administrativ e mai mult de invatat si mai putin sport, camp, etc. Ca meserie de viitor, devii ofiter. Oricum nu-ti pot explica ca nu vei intelege. Unii conduc soldatii, fac politie militara, cercetasi, etc. Altii fac logistica, adica aduc materiale, piese, etc. La final nu mai stiu cum este acum repartitia. Banuiesc ca tot in ordinea mediilor dar ai un numar restrans de optiuni. Adica, sa zicem ca sunt 50 de absolventi si au 60 de locuri. Cu cat te apropii de coada este mai complicat de a gasi o zona convenabila.

| BBiiiaa explică (pentru Salontanul):

Cred ca am inteles.Multumesc pentru ajutor!

| Salontanul a răspuns (pentru BBiiiaa):

Cu placere!

6 răspunsuri: