In afara de salariul de ospatar(chelnerita)? nu mai este ce a fost. In vremurile bune, nu cele de azi, carciumile, restaurantele erau pline(atat de saraci si "lipsiti"de bunastare erau oamenii, ne puteam permite sa mancam pranzul sau cina la restaurant in fiecare zi. Si voi faceti la fel astazi? )Restaurantele sunt in majoritatea timpului goale, castigurile lor fiind numai de la mese organizate (nunti, botezuri, etc.) Si iata cum nici ospatarii nu mai au veniturile rotunjite de bunavointa consumatorilor... Singurele locuri unde mai au aceste "avantaje" sunt carciumile de cartier unde merg saracii (bautorii) care, daca mai au "un pol" in buzunar... il beau...
Foarte putin... maxim 1000 ron... Acum depinde de angajator. Poate sa iti dea si minim pe economie, pentru ca legea facuta de bosorogii imputiti din Parlament nu scrie in ce conditii se da salariul minim. Sunt si profesori, educatori, invatatori, doctori care iau salarii de toata jena.
Mai bine mergi in alta tara sa muncesti, nu merita sa stai aici si sa le faci salarii mari la butoaiele alea pline de... din Parlament.
O zi buna!
Daniel.
PS.Imi cer scuze daca am folosit un limbaj mult prea acid/agresiv pentru a descrie situatia din Romania. E pur si simplu o realitate! cum zicea Mircea Badea. "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!".
De obicei o fata care arata bine si mai stie si meserie face cam cu 10% mai mult bacsis decat un baiat ospatar.Salariul este in functie de locatie de judet, etc. Eu sunt osp sal il aveam 700 ron dar eu imi rotunjeam venitul din bacsis si nunti pe la alte restaurante in timpul liber.