" Dar pe site-ul lor oficial, de fapt, toate aceste lucruri " -? Nu ai terminat propozitia…
"cer toate aceste lucruri" hai ca nu e greu sa intuiesti ce a vrut sa spuna.
Acum ca mi-a intrat in ochi, da, asa este.
Datorita cererii mari, angajatorii isi permit sa faca niste arogante. Eu am aplicat la multe joburi, am studii si experienta necesara iar multi dintre ei, nici macar nu se uita pe CV, pentru ca au de unde alege, uneori am impresia ca joburile sunt fake.
De exemplul Ubisoft Craiova angajeaza pe functia de game tester de peste 1 an de zile, adica ei n-au mai gasit de atunci? Am aplicat de N ori, nici macar n-au vizualizat CVul.
Am colaborat cu o companie in toamna, contract nedeterminat, outsourcing pentru BitDefenter, toate bune, seriosi in toate aspectele pana cand am ajuns la volumul muncii, unde nu aveam timp nici sa ma duc la WC, iar in permanenta statea un "team leader" iar daca depaseai timpul mediu de rezolvare al unui incident, intra pe tine si te ameninta.
M-am simtit ca sclavul pe plantatie, normal ca am incheiat contractul cu ei destul de rapid, de fapt din echimpa mea de 10 tehnicieni, a mai ramas 1 cu care tin legatura si care e la limita puterilor si nervilor.
Cam rari angajatori seriosi iar trendul asta cu "salariu confindential" e doar o acoperire pentru minimum pe care sunt ei dispusi sa-l plateasca.
E bine e bine. Cumva practica aceea cu game tester am exp si eu. Concluzia? Se angajeaza mai multi decat au nevoie ca sa nu depinda de cineva care vine si pleaca dupa cateva zile, saptamani, luni. Asta am intalnit-o lucrand in strainatate. Ca deasemena si "targetul" care era "decent" DOAR in anumite conditii dar care se "compensa" cu alti lucratori mai rapizi. Acum, depinde de fiecare ce scop are la resepctivul job. Adica daca il intereseaza ceva ca un venit repede sau il intereseaza "o cariera" etc etc. Btw, esti programator?
O firma serioasa vrea sa dea cat mai bine, sa se "vanda" pe piata, la fel cum si un angajat vrea acelasi lucru.
Asa ca nu isi permite sa spuna ca angajeaza oameni fara experienta. Siteul lor oficial poate sa fie accesat de catre clienti, actionari, etc.
Pe siteuri de genul ejobs sunt anunturi publicate de agenti de recrutare, care nu mentioneaza numele firmei, din anumite motive. Deabia dupa ce ajungi la interviu afli despre ce firma e vorba.
Jobul poate sa fie de asa natura incat sa necesite destul de putin training, asa ca nu conteaza prea mult ce experienta are. Uneori chiar il favorizeaza pe cel fara experienta, ca are si pretentii mai mici.
anonim_4396 întreabă:
RaduAlexandru2005 întreabă: