Cursul este ca un fel de predare in care profesorul explica ceea ce tu ai in curs. Se explica mai pe intelesul studentilor, uneori poate preda si ceva in plus, ca la examen sa-ti dea exact din ceea ce a explicat in plus. In general e bine sa te duci la cursuri pentru ca iti poti lua notite si poti intelege mai bine materia. Ca sa nu mai spun ca la examen unii profesori tin cont de prezenta si te rasplatesc cu un punct in plus. Seminariile sunt partea aplicativa, ca sa zic asa, a cursului. Se pune in aplicare ceea ce se preda la curs. Sunt aplicatii individuale sau in echipa. Totodata ai sansa sa inveti mult mai bine ceea ce s-a predat la curs. Seminariile sunt foarte importante daca vrei ca nota ta la acea materie sa fie una buna. Se da o nota pe activiatea de seminar (cat de des raspunzi la seminar) si pe aplicatiile de la seminar. Din cele doua se face o nota finala de seminar. De obicei, nota finala de seminar reprezinta 50% din nota la acea materie. In general trebuie sa ai minim 5 la seminar ca sa poti da examenul si sa nu ai restanta (acum depinde si de profesor, unii te primesc in examen si daca ai 3 in seminar, altii vor ca nota minima de seminar sa fie 6). Cursul este in fiecare saptamana, seminarul se tine la 2 saptamani. In general, cursul se tine de catre profesorul universitar, iar seminarul de catre un lector universtar (sunt situatii in care profesorul tine si cursul si seminarul). Nota la o materie este raportul dintre nota de seminar si nota de la examen (sunt situatii in care nota de seminar conteaza in proportie de 40%, asta afli de fiecare data cand incepi un curs). Teme nu se dau azi si trebuie sa le predai urmatoarea zi. In general, ai la dispozitie 2 saptamani sa te pregatesti pentru acea tema. Prezenta se face la seminar, iar la curs se face o lista de prezenta. Acum depinde de conditiile date de profesor, sunt unii care daca ai mai mult de 2 absente la curs, sa zicem, ai restanta. Daca lipsesti din cauza ca esti bolnava poti aduce scutire. Nu esti sanctionata daca lipsesti, dar nota ta nu va fi una foarte buna (poti avea si restanta). Fiecare curs are un numar de credite. Se stabileste pentru fiecare an numarul de credite pe care trebuie sa-l ai ca sa poti trece in anul urmator. Daca nu ai numarul de credite necesar mi se pare ca trebuie sa repeti anul (nu prea stiu pentru ca nu am intalnit situatii). Studentii sunt impartiti pe grupe. In acea grupa este imposibil sa nu gasesti cateva persoane care sunt compatibile cu tine. Mie mi se pare ca la facultate colegii sunt mult mai saritori, se ajuta unii pe altii si sunt mai ok decat in liceu (eu cel putin nu m-as mai intoarce la liceu, e prea fain la facultate ). Iar orarul poate avea ferestre (alea de doua ore sunt cele mai enervante) dar poti face in asa fel incat sa recuperezi cursul la alte grupe. La seminar este indicat sa te duci cu grupa ta. Cam atat in mare. O sa primesti toate informatiile atunci cand vei incepe cursurile. Multa bafta si sper sa te ajute.
La curs se predau chestiile teoretice, la seminar se pun in practica. Cam ca la ora de matematica : cursul = teoria pe care o preda profesorul; seminarul = cand incepeti sa rezolvati probleme in clasa.
Cel mai important ca student e ca seminar e obligatoriu sa mergi pe cand la cursuri nu!
La cursuri inveti teoria, la seminar pui in practica. profii difera de cele mai multe ori, iar nota de la seminar conteaza intr-o anumita masura din nota finala. o sa ti se clarifice toate in primul semestru din primul an! bafta!
florin17 întreabă: