WWW inseamna World Wide Web, care in traducere libera ar insemna o mare retea de internet
Maaa. tu nu faci diferenta intre litere si cuvinte?
www vine de la World Wide Web - in traducere libera inseamna o retea larga cat lumea - adica internetul. Pe cand internetul era doar o retea intre cateva universitati din lume, adresele se scriau altfel. O data cu extinderea lui s-a trecut la antetul acesta www. pentru a se face diferenta intre reteaua mondiala - si alte retele - intranet de exemplu care pot fi folosite de coprporatii in sistemele lor informatice. Din acest punct de vedere, www. inseamna deschis intregii lumi.
Www provine de la initialele cuvintelor world wide web, care in traducere libera ar insemna marea (intinsa) retea a lumii. :*
Pai www inseamna world wide web. Dar unii spun ca mai e si un alt inteles ascuns in aceste 3 litere. Teoria a pornit de la faptul ca world wide web suna aiurea si ar fi putut sa gaseasca un nume mai bun. Cica litera "w" in alfabetul ebraic se traduce prin wav. Dar wav mai inseamna si 6. Asa ca www inseamna si 666 (cred ca stii ce e cu nr asta). Coincidenta sau nu asta le-a dat prilejul multor adepti ai teoriilor conspiratiei sa sustina ca internetul e o unealta a masonilor. Povestea cu astia incepe pe undeva pe la inceputul evului mediu si e foarte lunga... oricum fiecare crede ce vrea.
care in traducere libera ar insemna marea (intinsa) retea a lumii.
sper ca raspunsul meu ti-a fost de folos:)
Provine de la world wide web care inseamna marea retea a lumii. Dar unii spun ca mai e si un alt inteles ascuns in aceste 3 litere. Teoria a pornit de la faptul ca world wide web suna aiurea si ar fi putut sa gaseasca un nume mai bun. Cica litera "w" in alfabetul ebraic se traduce prin wav. Dar wav mai inseamna si 6. Asa ca www inseamna si 666 (cred ca stii ce e cu nr asta). Coincidenta sau nu asta le-a dat prilejul multor adepti ai teoriilor conspiratiei sa sustina ca internetul e o unealta a masonilor.
Termenul World Wide Web [ˌwɝːldˌwaɪdˈwɛb] (abreviat WWW; numit scurt și web, care în engleză înseamnă "rețea" și se pronunță aproximativ 'ueb, cu diftong - într-o singură silabă) este un sistem de documente și informații de tip hipertext legate ele între ele care pot fi accesate prin rețeaua mondială de Internet. Documentele, care rezidează în diferite locații pe diverse calculatoare-server, pot fi regăsite cu ajutorul unui URI univoc. Hipertextul este prelucrat cu un ajutorul unui program de navigare în web numit browser care descarcă paginile web de pe un server web și le afișează pe un terminal.
WWW este numai unul dintre multele servicii și aplicații informatice disponibile în Internet. Alte servicii sunt de exemplu: afișarea de informații mai mult sau mai puțin statice cu formă de text, imagini și sunete (așa-numitele pagini web), poșta electronică e-mail, transferul de fișiere de date și informații FTP, chat, aplicații video și video on demand, servicii telefonie și telefonie cu imagine prin Internet de tip VoIP, posturi de radio și televiziune prin Internet, e-commerce, sondări de opinie, răspândirea știrilor prin metode RSS, toate genurile de grafică și muzică, lucru pe un calculator de la distanță prin Internet, grupuri de discuții pe diverse teme, sisteme de jocuri interactive ș. a. Totuși, WWW este cel mai important și mai răspândit serviciu.
Istoric
Webul a fost inventat în 1989 la Centrul European de Cercetări Nucleare (CERN)în Geneva (Elveția). Propunerea inițială de creare a unei colecții de documente având legături între ele a fost făcută de Tim Berners-Lee în martie 1989. Această propunere a apărut în urma problemelor de comunicare pe care le întâmpinau echipele de cercetători ce foloseau centrul, chiar și folosind poșta electronică.
Primul server web folosit de Tim Berners-Lee, acum la Microcosm, muzeu al CERNPrimul prototip al acestei colecții (mai întâi în format de text simplu) a apărut nu mult înainte de decembrie 1991, când s-a făcut prima lui demonstrație publică. Studiul a fost continuat prin apariția primei aplicații grafice Mosaic, în februarie 1993, realizată de cercetătorul Marc Andreessen de la centrul universitar National Center for Supercomputing Applications (NCSA) din orașul Urbana-Champaign din statul federal Illinois, SUA.
În 1994, CERN si M. I. T. au format Consortiul World Wide Web, care are drept obiectiv dezvoltarea Web-ului, standardizarea protocoalelor, si încurajarea legaturilor dintre site-uri. Tim Berners-Lee a devenit directorul acestui consortiu. M. I. T. coordoneaza partea americana a consortiului, iar partea europeana este coordonata de INRIA, centrul de cercetari francez.
În 1995 Marc Andreessen părăsește NCSA și înființează o noua companie, Netscape Communications Corp., care se ocupa cu dezvoltarea de software pentru Web.
Apoi webul a evoluat până la ceea ce este astăzi, un serviciu integrativ și multimedial, având ca suport fizic Internetul.
Tim Berners-Lee și echipa sa au realizat primele versiuni pentru patru componente cheie necesare serviciului web, și anume:
protocolul de intercomunicație HTTP;
limbajul de descriere a hipertextului HTML;
serverul de web;
browserul.
Ti-am dat mai multe explicatii. Sper ca ti-au fost de ajutor.
Funda?:*
AdRyAnA3 întreabă: