| BitchInRedDress a întrebat:

Cat de greu (sau imposibil) e sa te angajezi la stat fara relatii sau pile?

Răspuns Câştigător
| gabicoo a răspuns:

E ca în filmul "Misiune imposibila"! Reușești dacă te cheamă Tom Cruise. Dacă nu ești ca Tom atunci trebuie să fii plod, nepot sau amanta cuiva.

11 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu foarte greu.
depinde si unde.

| Recedaniel4 a răspuns:

Pentru ca sunt locuri putine la stat, pentru ca sunt omani lor

| siriusblack98 a răspuns:

Poate nu imposibil dar ai sanse extrem de mici. De ce? Pentru ca cei de la stat de regula isi angajeaza rudeniile/cunostintele pe posturi bune chiar daca acestia nu au experienta ori calificarile necesare. Iti raman disponibile posturile pe care nu le-au vrut acesti oameni, posturile "de jos" sau care dintr-un motiv sau altul au fost evitate de "spuma". Cunosc pe cineva care a facut imprumut in banca de 100 de milioane lei vechi acum vreo 6-7 ani de zile ca sa dea spaga sa se angajeze ca femeie de serviciu la Metrorex. Si pe langa spaga toata familia ei lucra deja acolo. Deci a avut nevoie atat de spaga cat si de pile ca sa intre. Si a asteptat ani de zile postul ala pana a iesit una din femeile de acolo la pensie ca sa se elibereze un post. Iar asta este doar un exemplu din mii si mii care s-au perindat pe la stat. De asta imi este pur si simplu scarba de angajatii din institutii publice. N-am intalnit angajat la stat sa nu iti vorbeasca si sa nu te priveasca de parca ai fi ultimul om si el/ea parca ar fi vreo zeitate. Si numai babe si bosorogi ce am intalnit prin posturile statului, din aia cu mentalitate de comunisti care iti vorbesc in bataie de joc. Eu am propria firma si m-am lovit foarte, foarte des de angajatii din institutiile statului pentru ca a trebuit mereu sa fac rost de acte si aprobari de unul singur. Pur si simplu un gust amar, asa pot descrie interactiunea cu acestia.

| StoicAnalysis a răspuns:

De cand au taiat sporurile si de cand au mai facut sau vor sa faca restructurari, acum este aproape imposibil. Si zic aproape, pentru ca se mai intampla sa iasa unul la pensie sau sa mierleasca si cineva trebuie sa-i ia locul. Dar in rest nu se mai fac angajari pentru ca suntem intr-un fel de criza momentan.

| BitchInRedDress explică (pentru siriusblack98):

Ce firma ai?

| siriusblack98 a răspuns (pentru BitchInRedDress):

Detin o firma cu doua puncte de lucru in doua orase diferite in domeniul asigurarilor (RCA/locuinta/malpraxis/bagaje/calatorii etc), vacantelor interne si externe + piese auto, papetarie, xerox, redactare si editare documente/video/foto + depanare laptopuri si PC-uri.

| Liviu a răspuns:

Peste tot doar pe pile, rar unde nu sunt pe pile, sunt pe baza politic. La institutii, sunt cate 3 insi in camera, de se calca la propriu pe picioare, sunt 3 ghisee, unu langa altul,toate in aceais camera. De la una iei semnatura,te duci la celalalt ghiseu sa puna o stampila, si dupa la alt ghiseu sa lipeasca o timbra, asa se mai fac locuri de munca. Pe langa faptul ca de parca 'le deranjezi' cand ajungi acolo, te mai si cearta, ca domle nu intelegi. Nu este ok, si nici moral ori etic, dar asa le-am invatat. Cand te duci cu o ciocolata mare, vaii imediat se rezolva treaba, sau cand vii prin persoane interpuse

| VoidEternal a răspuns:

Dacă ești bun... E posibil.

| VoidEternal a răspuns (pentru VoidEternal):

Mă rog, nu pot sa vorbesc pentru orice instituție. Eu știu pe cineva care s-a angajat la Romatsa cu 0 pile. Dar omul e doxă pe ce face.

| LisaJulie a răspuns:

Trebuie sa fi foarte bun intr-un domeniu ca să te angajezi fără pile sau relații! Părerea mea

| BitchInRedDress explică (pentru LisaJulie):

Ai uitat ca suntem in România? laughing aici totul e corupt

Întrebări similare