anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cate facultati imi trebuie sa ma fac aviator
?

7 răspunsuri:
| Bebitza_3599 a răspuns:

Wow... aviatorworried mai gandeste`te:-s

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Depinde ce intelegi prin aviator. Pilot de avioane comerciale poti sa ajungi prin urmarea unor cursuri de pilotaj. Incepi pe avioane usoare, si apoi faci specializari. Pretul e undeva la 7-10000 euro.
Pilot de avioane militare, e cam greu sa ajungi, din motive foarte "logice": exista locuri putine si multi fi de generali.

| MM a răspuns:

Cred ca una si buna. Dar poti sa te inscrii la cursurile unei scoli de aviatie, si pe baza notelor obtinute la teorie si practica (orele de zbor), ti se elibereaza brevetul cu care te poti angaja ca si pilot.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mintale. laughing

| unicka a răspuns:

Nici una. inscrie-te la academie de forte aeriene ( pentru piloti de armata) sau poate sa faci cursuri private dar te usuca de bani

kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

Aviator eşti sau nu. E o chestie care o ai în sânge, cu care te naşti. Dacă vrei să te faci pilot este vreo 8000 (sau era) de euro licenţa de pilot pe avioane tuşoare şi 12500 pe elicopter. Ca şi facultate ştiu că este una la Bucureşti unde dacă intri poţi să te faci "controlor de trafic aerian"... dar nu zbori. Şi înscrierile se fac o dată la 2 ani şi au limită de vârstă. Cam asta e la noi în ţară din câte ştiu. Am uitat să menţionez: dacă vrei să devii pilot pe un avion de persoane mare licenţa aceea te ajunge la câteva zeci de mii de euro. Dar acestea se iau pe mai multe trepte. Trebuie să strângi un anumit număr de ore de zbor. Poţi încerca să te interesezi şi în altă ţară, s-ar putea să fie mai ieftin.

| narcis13 a răspuns:

Nea Calu' zicea ca vreo 10 facultati, iar tanti Aglaia crede ca daca exersezi aterizarea cu cearsaful de pe balcon, esti numai bun de aviatie.
Ai auzit de Scoala de Aviatie?