"Cautam oameni care sa cunoasca mai multe limbi straine" Serios? Si daca stiu limbi straine, dar nu ma pricep decat sa vorbesc. Sa fie acest aspect, si anume calitatea unei persoane de a cunoaste nspe limbi straine, atat de important? Cautat mi se pare evident ca este si, de asemenea, CONSIDER ca nu este un lucru rau sa stii mai multe limbi. Ceea ce nu inteleg in totalitate este de ce se pune atat de mult accent, mai ales pe la multinationale, pe insusirea de limbi straine, asta chiar si in detrimentul unor abilitati de lucru/cunostinte intr-un domeniu specific firmei, sa zicem. Presupunand ca o persoana cunoaste foarte bine contabilitatea si chiar a terminat o facultate pe aceasta specializare, dar care nu cunoaste decat engleza la un nivel bun/avansat, DE CE, din cate am inteles eu, pe un angajator de genul unei multinationale l-ar interesa mai mult potentialul si, evident, cunoasterea din partea angajatului a 2-3-4 limbi straine. De ce este atat de important ca cineva sa stie limbi straine la nivel avansat, dar care nu se descurca intr-un domeniu. Evident ca i s-ar gasi loc undeva ca HR/PR, dar eu, contabilul/it-istul pe langa engleza (care sa zicem ca ar fi de baza), de ce ar trebui sa cunosc si franceza/germana/italiana s-a.m.d.
Ps. Am pus aceasta intrebarea in speranta ca cineva ma va lamuri si stiu sigur ca voi primi raspunsuri utile. Incercati sa priviti obiectiv, in sensul ca pun intrebarea ca motiv de dezbatere si nu ca as fi neaparat in cauza, ca nu as stii limbi straine sau ca as fi it-ist . Evident, sunt la inceput de drum (student in anul I la una din facultatile ASE-ului) si in urma unei participari la un workshop (stiti voi, genul de intalnire unde sunt prezenti trimisi din partea diferitelor companii pentru a recruta/ oferi informatii cu privire la firma/posibil job) mi-am pus aceste intrebari si vreau, daca se poate, sa inteleg acest aspect in totalitate si nu doar partial.
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Nu poti afirma ca stii limbi straine atata vreme cat nu vorbesti corect, nu scrii corect si nu intelegi perfect limba respectiva.
Doar ca intelegi si vorbesti stricat limba respectiva, nu inseamna ca o stii!
Cat priveste faptul ca multi angajatori pun conditia ca angajatul sa stie o alta limba straina, este pentru a avea posibilitatea sa-si extinda afacerile si cu alte tari si este vital sa ai pe cineva in firma ta care poate vorbi fluent cu partenerii de afaceri internationali si a scrie perfect corect in limba respectiva.
Daca comunicarea ta nu este corecta, si vorbesti doar din auzite, fara sa scrii corect, partnerii de afaceri nu se obosesc sa mai faca afaceri cu angajatorul tau, pentru simplu fapt ca nu-i normal sa trimiti la negocieri un "analfabet" sau unul care nu stie sa vorbeasca corect o limba straina, neputand comunica termenii si conditiile contractului, sau a face o negociere buna pentru compania pentru care lucrezi.
Este vital pentru angajatorii care au parteneri straini de afaceri sa aiba in compania lor oameni care vorbesc engleza foarte bine, in compartimentele de vanzari, marketing si chiar financiar-contabil, care sunt nevoiti sa comunice cu alte firme straina, sa faca facturi, sa scrie si sa dea explicatii contabile, sa spuna ce stoc au, sa verifice platile samd.
Acum, pentru ca traiesti in Europa, sansele ca firma romaneasca sa faca afaceri cu Franta, Germania ori alta tara eurpeana, este enorma, iar angajatorul are nevoie de poligloti in serviciul lui, care sa fie apti sa raspunda cerintelor partenerilor cu care face afaceri, de aceea este vital, ca la orice departament in companie, sa existe oameni care vorbesc limbi straine.
Inteleg perfect acest lucru, pentru ca lucrez de 20 de ani intr-o companie engleza, cu afaceri internationale. Sunt contabil de profesie si sunt nevoita sa comunic cateodata cu Bulgaria, Germania, Elvetia sau China, India. Binenteles ca vorbesc engleza si sa vezi cat de dificil este cateodata sa sun aceste tari si sa nu dau peste vorbitori de engleza, cat sunt de fasticiti si cum transfera la ate departamente cand nu pricep ce-i intreb sau le cer. Binenteles ca in final gasesc pe cineva care preia convorbirea si de fapt le cer sa verifice anumite produse din stoc, sau anumite preturi.
Deci, o limba straina sau mai multe, iti deschid enorme oportunitati si sanse sa gasesti joburi bune pe viitor.
Asa cum a spus si Gretta, la o companie cu afaceri internationale pe aproape orice domeniu lucrezi, vei fi nevoit sa interactionezi cu oameni din alte tari. Iar acei oameni s-ar putea sa nu vorbeasca foarte bine engleza sau s-ar putea sa nu te inteleaga ei pe tine si nu neaparat pentru ca engleza ta ar fi proasta, insa din cauza accentului sau din alte motive. Incearca, de exemplu, sa intelegi un indian care vorbeste engleza. Bine, asta este un exemplu exagerat, pentru ca nu vei putea sa schimbi conversatia in indiana, insa uneori, in cazul in care nu va intelegeti din oricare motiv, intr-o anumita limba este indicat sa ai intotdeauna optiunea de a schimba pe franceza/germana sau alta limba in speranta ca va veti intelege mai bine.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.145.153.48) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro