| bleakk a întrebat:

"Cautam oameni care sa cunoasca mai multe limbi straine" Serios? Si daca stiu limbi straine, dar nu ma pricep decat sa vorbesc. Sa fie acest aspect, si anume calitatea unei persoane de a cunoaste nspe limbi straine, atat de important? Cautat mi se pare evident ca este si, de asemenea, CONSIDER ca nu este un lucru rau sa stii mai multe limbi. Ceea ce nu inteleg in totalitate este de ce se pune atat de mult accent, mai ales pe la multinationale, pe insusirea de limbi straine, asta chiar si in detrimentul unor abilitati de lucru/cunostinte intr-un domeniu specific firmei, sa zicem. Presupunand ca o persoana cunoaste foarte bine contabilitatea si chiar a terminat o facultate pe aceasta specializare, dar care nu cunoaste decat engleza la un nivel bun/avansat, DE CE, din cate am inteles eu, pe un angajator de genul unei multinationale l-ar interesa mai mult potentialul si, evident, cunoasterea din partea angajatului a 2-3-4 limbi straine. De ce este atat de important ca cineva sa stie limbi straine la nivel avansat, dar care nu se descurca intr-un domeniu. Evident ca i s-ar gasi loc undeva ca HR/PR, dar eu, contabilul/it-istul pe langa engleza (care sa zicem ca ar fi de baza), de ce ar trebui sa cunosc si franceza/germana/italiana s-a.m.d.

Ps. Am pus aceasta intrebarea in speranta ca cineva ma va lamuri si stiu sigur ca voi primi raspunsuri utile. Incercati sa priviti obiectiv, in sensul ca pun intrebarea ca motiv de dezbatere si nu ca as fi neaparat in cauza, ca nu as stii limbi straine sau ca as fi it-ist laughing. Evident, sunt la inceput de drum (student in anul I la una din facultatile ASE-ului) si in urma unei participari la un workshop (stiti voi, genul de intalnire unde sunt prezenti trimisi din partea diferitelor companii pentru a recruta/ oferi informatii cu privire la firma/posibil job) mi-am pus aceste intrebari si vreau, daca se poate, sa inteleg acest aspect in totalitate si nu doar partial.

2 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| OoBunnyoO a răspuns:

Asa cum a spus si Gretta, la o companie cu afaceri internationale pe aproape orice domeniu lucrezi, vei fi nevoit sa interactionezi cu oameni din alte tari. Iar acei oameni s-ar putea sa nu vorbeasca foarte bine engleza sau s-ar putea sa nu te inteleaga ei pe tine si nu neaparat pentru ca engleza ta ar fi proasta, insa din cauza accentului sau din alte motive. Incearca, de exemplu, sa intelegi un indian care vorbeste engleza. Bine, asta este un exemplu exagerat, pentru ca nu vei putea sa schimbi conversatia in indiana, insa uneori, in cazul in care nu va intelegeti din oricare motiv, intr-o anumita limba este indicat sa ai intotdeauna optiunea de a schimba pe franceza/germana sau alta limba in speranta ca va veti intelege mai bine.