anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce abilitati trebuie sa aiba un student la Facultatea de Drept?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Salut.
Un student la facultatea de drept ar trebui sa aiba urmatoarele skill.uri:

1. Analitic:
Contrar mitului urban conform caruia studentul la drept doar invata mot à mot, informatia trebuie trecuta prin filtrul gandirii, analizata, disecata astfel incat sa intelegi substratul si sa ramai cu esenta.
Ajuta foarte mult sa iti faci o sistematizare a materiei si sa incerci sa te prinzi ce e important si ce nu din ce inveti.

2. Creativ
A doua calitate esentiala a unui student la drept este creativitatea. Unde analiza nu e apta sa rezolve o problema, acolo intervine creativitatea.
De multe ori, atat pe perioada facultatii cat si in cariera, o sa fie nevoie sa improvizezi, iar, cu cat esti mai creativ, cu atat solutiile pe care o sa le gasesti o sa fie mai ingenioase. De preferat, si legale.

3. Sociabil
Nimanui nu ii place sa aiba de.a face cu cu o persoana posomorata tot timpul, care emana proasta dispozitie si anxietate.
Studentul la drept (daca vrea sa se faca placut) trebuie sa incerce sa fie sociabil cu toata lumea pentru ca nu se stie niciodata ce oportunitati se ascund in spatele interlocutorului sau a persoanelor cu care are legaturi pe perioada facultatii.
La urma urmei, o sa lucrezi cu oameni …incearca sa iti imaginezi cu ce fel de persoane ti.ar placea tie sa lucrezi, traseaza.ti niste directii si aplica.le in relatia cu ceilalti.
Nu uita ca profesia de avocat presupune sa ai clienti, iar asta se obtine, ei bine, socializand, mai ales daca vrei sa te duci pe cont propriu si sa ai cabinetul tau.

4. Empatic
Chiar daca se spune despre el ca este lipsit de orice sentimente umane, studentul la drept trebuie sa isi dezvolte spiritul empatic pentru a fi un bun jurist pe viitor.
Da, stiu ca e greu sa dezvolti sentimente umane cand tot ce auzi la facultate e ca Ion a omorat.o pe Maricica si nu ti se pare mare lucru, dar cand Ion si Maricica sunt individualizati nu mai e la fel de simplu, de unde si nevoia asta de empatie.
Iar daca nu poti fi empatic, trebuie sa inveti sa fii cu cei din jur sau sa le arati asta. Daca nu stii de unde sa o apuci, iti recomand sa citesti pentru inceput cartile astea: Inteligenta emotionala si Inteligenta sociala.

5. Open minded
Direct corelativ cu empatia, studentul la drept trebuie sa fie deschis la orice situatie care o sa apara.
Daca nu esti deschis acum la aproape orice, pe langa ca o sa ai tendinta de a fi partinitor, o sa ai dificultati in rezolvarea cauzelor si aflarea adevarului cand o sa te metamorfozezi in practician.

6. Competente de time management
Studentul la drept trebuie sa reuseasca sa isi faca un program pe care sa il si respecte ca sa nu ajunga in situatia in care sa realizeze ca a ramas in urma cu viata.
Ideea de baza e sa iti stabilesti prioritatile, sa te concentrezi pe ce ai de facut (si sa incerci pe cat posibil sa faci o munca calitativa) astfel incat sa ajungi si la party.ul ala la care ai promis ca o sa ajungi.
Daca simti ca nu te descurci, incearca sa folosesti o agenda sau o aplicatie pentru telefon.

7. Rezistenta la stres
Pana si cel mai chill coleg al tau o sa se streseze la un moment dat pentru un examen sau pentru chestii legate de facultate.
Incearca sa folosesti stresul asta intr.un mod constructiv. Nu ajuta daca stai toata ziua sa te agiti pentru cine stie ce deoarece o sa risti sa pici intr.un cerc vicios, adica o sa te stresezi pentru ca nu poti sa faci ceva si in acelasi timp nu o sa poti sa faci acel ceva pentru ca te stresezi prea tare.
Relax, toate o sa fie bune in final. Also, ai putea sa faci meditatie sau yoga. It helps.
Pentru mai multe sugestii care o sa iti fie de folos in preajma examenelor iti propun sa citesti si sfaturi de care sa tii cont in preajma examenelor.

8. Perseverent
De.a lungul anilor de studentie o sa simti ca pana aici a fost, o sa ai parte (din pacate) si de esecuri care o sa te demoralizeze si o sa te faca sa te intrebi "merită osteneala?"… Important e sa nu scapi din vedere motivul care te.a facut sa alegi dreptul si locul in care vrei sa ajungi.
Incearca sa vezi în fiecare dezamqgire o "oportunitate" care o sa te faca mai bun in ceea ce faci.
Ai putea sa.ti spui in fiecare dimineata, in fata oglinzii cat de bun esti in ceea ce faci ca sa te ambitionezi sa continui (sau sa iti imaginezi cum arati cu toca ai roba).
Fake it until you make it!

9. Autodidact
In facultate ti se dezvaluie tainele dreptului la un nivel basic, daca vrei sa ajungi cu adevarat bun trebuie sa depui si efort suplimentar. Fa un curs, citeste o carte din bibliografia suplimentara chiar daca nu ti se cere la examen.
Aptitudinea asta o sa.ti fie de folos si pe viitor pentru ca invatarea continua si perfectionarea sunt ca o mantra pentru un jurist.

10. Capacitatea de a se adapta la orice situatie
Nu o sa te mint, facultatea nu e atat roz precum o vezi in blonda de la drept. Nu o sa poti sa ai mereu situatia sub control indiferent cat de de mult o sa te straduiesti, tot o sa apara neprevazutul ala.
O sa ai parte de tot felul de imprejurari pe care e bine sa ai habar cum sa le gestionezi, iar, daca nu poti sa le gestionezi macar sa te prinzi cum trebuie sa le accepti.

Cam atat a fost de zis. Mult succes in continuare si nu te lasa. Totul se obtine prin munca fizica si psihica. Nu totul se obtine usor si gratis.

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Abilitatea de a sta în poziție dreaptă. laughing

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Corect. laughing)

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Vrăjeală.

| Simi123 a răspuns:

Trebuie să fie sociabil, creativ, perseverent și să aibă o gândire analitică și ceva competențe de management

| anonim_4396 explică (pentru Simi123):

Si sa aiba o dictie buna?

| Werrich a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu neaparat. Eu sunt licentiat in Drept si nu am dictie buna.