| Vecina a întrebat:

Ce ati alege intre a studia la Litere-romana& spaniola si psihologie? vreau pareri obiective privind:

1.sanse de angajare in tara

2.sanse de a profesa in afara

3.viata personala

4.salariul

5.in ce pot lucra dupa ce termin romana-spaniola
MULTUMESC!

4 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Totul depinde de noroc. Poti face cariera cu amandoua sau poti esua. S-ar putea ca in viitor meseria de psiholog sa aiba mai multa cautare, dupa cum cu spaniola, daca esti tare, poti lucra la UE.Meseriile se vor schimba in urmatoarele decenii. Vor aparea peste cativa ani niste meserii care astazi n-au nume sau un sistem de pregatire.Asa ca urmeaza-ti pasiunea.

| z8 a răspuns:

Psihologie

Cererea este mai mare la psihologi decat la traducatori. La cum avanseaza lucrurile, in curand multi traducatori o sa fie inghititi de softuri de traducere laughing, iar ca meditatii la spaniola... iarasi, cu ce posibilitati sunt in ziua de azi poti invata 95% din spaniola gratis pe internet.

De psihologie este cerere, dar in viitor eu cred ca va fi si mai mare. Uita-te la generatiile mai mici ca tine ( numai nebuni laughing). O gramada de persoane sunt depresive si stresate si nr lor este in crestere. Astia la psiholog apeleaza. In afara e ca in Romania numai ca pe salarii si pe conditii mai bune.

Legat de viata personala, tot psihologia castiga. Daca in viata personala stii spaniola, in cel mai bun caz porti o conversatie cu un vorbitor de spaniola si intelegi ceva la tv fara subtitrare. Ca Psiholog, atunci cand interactionezi cu oamenii, poti sa le analizezi mai bine caracterul, intentiile, de ce a facut aia, de ce a zis aia, etc. Mie mi se pare mult mai folositor.

Salariul la un traducator nu variaza prea mult. Aproape oricine licentiat in litere-spaniola iti traduce aproximativ la fel ( asta daca nu-i unul tampit ). Ca psiholog, variaza mult. Depinde cat de bun psiholog esti si unde lucrezi ( ca angajat intr-o scoala < cabinet particular cu multi clienti )

Logica ma indeamna sa cred ca din litere-romana&spaniola iesi traducator in majoritatea cazurilor.

Hai ca ti-am scris destul, cauta si tu best sellere si carti de calitate entry level ( pentru incepatori ) legate de psihologie si vezi daca-ti place. Tinand cont ca profesia pe care o alegi o vei practica o foarte mare parte din viata, este bine sa-ti PLACA ceea ce faci si sa ai PASIUNE. Daca nu o sa fii mediocra si o sa te torturezi singura la locul de munca.

| ERMO a răspuns:

Mi se pare ca psihologia este mai buna, ai sanse mai mari de a fi angajata.In afara ai sanse de a profesa in psihologie decat daca stii bine ce faci si esti increzatoare(pana la urma poti profesa orice, oriunde daca exista destula incredere).
Ca viata personala, depinde de caracter, adica daca crezi ca poti sa faci fata unor povesti de viata si complicatii sau lucruri oribile, e foarte bine
Cu salariul stai bine (in strainatate) mai ales daca ai noroc pe viitor sa ajungi la o firma privata.
PArerile mele.Formuleaza tu o concluzie.

| allebozy a răspuns:

Eu zic sa te duci la psihologie. tot mai multa lume se duce la psiholog acum si daca ai un cabinet privat cu siguranta o vei duce binisor