| roksyk a întrebat:

Ce cariera sa aleg? Exista teste online care dau rezultate satisfacatoare?
Daca printre voi se afla si un psiholog sau altceva, va pot da mai multe informatii privind personalitatea mea.

10 răspunsuri:
cami
| cami a răspuns:

Roksyk draga, eu ma-ncred happy. si de cele mai multe ori, acele teste chiar mi se potrivesc. Tu sti ca si eu sunt in cumpana... jurnalist, doctor, actrita, psiholog, uofff...sunt atatea.si cand ma gandesc ca trebuie sa-ti alegi. una laughing
Mai fa-ti un test, de... aptitudini happy

| Moneyandfame a răspuns:

Te chiar vrei sa iti dea sfaturi o adunatura de necunoscuti despre ce cariera sa alegi in viata? Asta chiar nu pot s-o inteleg. Tu nu ai cap sa stii ce iti place sa faci in viata asta? Din atatea meserii? Come on...

| roksyk explică:

Problema este ca am inclinatii in foarte multe domenii si nu am idee ce sa aleg.

| roksyk explică:

Ideea e ca am talent la scris, am inceput in jur de 16 romane, dar desi ideile sunt super, n-am reusit sa termin niciunul. ( Nu prea am timp din cauza scolii! ) Deci, vreau sa devin scriitoare, dar nu pot trai numai din asta, vreau ca scrisul sa fie un job secundar. Intelegeti? happy

| cutza a răspuns:

E o hotarire dificila insa din propria experienta iti spun ca testele ( si am facut foarte foarte multe)nu-ti dau un rezultat nici macar satisfacator, asa ca mai bine ai analiza mai multe profesii din toate punctele de vedere si vezi care iti convine si care iti place mai tare. Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cariera se alege in primul rand in functie de ce stii sa faci cel mai bine.
Ai ceva scoala, ai facut 8 clase, ai facut liceul, ce anume, ce materii stii, ce-ti place?
Daca tu crezi ca exista teste care sa-ti spuna :fa-te doctor, sau profesor de sport, sau mecanic auto, sau militar da numa capitan, in niciun caz soldat, ca tusesti!, te inseli amarnic, asta ca sa nu zic ca ai o problema foarte grava!
Iar "cariera " e un cuvant greu, nu-l folosi chiar asa usor...incearca mai intai sa muncesti ceva cinstit si sa platesti o paine sau o factura...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca ai inceput 16 romane se cheama ca esti labila nu talentata.Ai fost la vreo olimpiada vreodata, la vreun concurs de literatura? Daca da, si ai si ceva rezultate, daca ai talent si la limbile straaine, atunci du-te la litere.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am 14 ani si azi de dimineata a fost prima data cand m-am gandit la asa ceva. Si am fost putin panicata, dar hey, mai e timp. Mai am 4 ani sa ma gandesc. O sa iti dai seama pe parcurswinking PS: Si eu am inceput un roman, de fapt l-am cam scris, dar nu l-am finalizat. Imi place arta, protrete in creion... cel mai mult imi place sa filmez, sa montez filme pe comp... si m-am gandit ca poate semanam un pic. Eu m-as face arhitect, scriitoare sau regizor. Good luckwinking

| wings a răspuns:

La 12 ani ai tai te gandesti de acum la asta? Nu stiu, ce iti place tie sa faci ptc trebuie sa -ti si placa! Nu stiu eu am tot 12 ani dar nu prea ma gandesc mereu la asta! As vrea sa devin model, pictorita, arhitect, dessigner vestimentar...nu stiu ce sa aleg, dar oricum nu prea ma intereseaza acum chestia asta! Mai e timp!

| lamai a răspuns:

Oau ce intrebare.
Adevarul este ca si eu am avut aceeasi intrebare inainte de a intra la facultate.

Cum sa-ti explic, totul tine de informatie.
In multe cazuri oportunitatile din piata iti aleg cariera, totul este sa stii sa faci un lucru foarte bine. Restul se inbina.

Pleci de la ce iti place iar pe parcurs ce inveti vei hotari.
Economie - aflii cum functioneaza cererea/oferta/vanzarile/profitul etc Sunt foarte multe joburi pentru economisti iar cei de top sunt foarte bine platiti.
Drept - foarte multe legi, tribunale, procese, reclamatii
Finante - lucrezi cu banii, multe metode de calcul a banilor. poti lucra in banca, la stat, in orice firma
Informatica - cel mai bine platit domeniu pentru cei care stiu. Multa matematica, programare, informatie
Ingineri - matematica, fizica. Cei isteti si care ies din scoala cu ceva experienta (organizatii studentesti, voluntar, proiecte organizate) au potential maxim. Peste tot se construieste sau au nevoie de ingineri.
Relatii cu publicul - tehnici de manipulare a multimii, de relatii cordiale, negociere. Joburi ca translator, resurse umane, relatii internationale orice inseamna oameni si. sunt cativa happy
Muzica - lautar happy, opera, opereta. Este un domeniu extraordinar de frumos. Foarte greu pentru ca muncesti sa iti formezi aptitudinile dar pentru cei ce au si putin pr si talent. este o nimica toata
Arta - teatru, actor, filme
Altele happy

Întrebări similare