Un prieten de incredere, pe care te poti baza si care niciodata san u te tradeze si mereu sa fie acolo pentru tine
Prietenia adevarata inseamna sa te poti increde neconditionat in acea persoana. Inseamna sa pui binele ei inaintea binelui tau. Inseamna iertare. Inseamna sa fii sincer si sa nu ai secrete fata de acea persoana. Inseamna sa nu gandesti cand vine vorba de binele acelei persoane, sa faci tot ce-ti sta in putinta, si chiar mai mult. Prietenia adevarata nu se rupe niciodata, si totdeauna vei stii ca te poti baza pe prietenul tau!
Un lucru pe cale de disparitie. Sunt o gramada de oameni care iti fac rau sau doar se folosesc de tine si nu merita sa ai incredere in oricine. In schimb sunt si oameni cu care se pot lega prietenii speciale si in care se poate avea incredere cand avem nevoie de un umar pe care sa plangem. Prietenii adevarati sunt alaturi de noi si la bine si la rau.
Ce inseamna prietenia adevarata?
Viata fara prieteni este ca o masa fara desert. Este evident cat de nesatisfacatoare ar fi lumea in care am putea gusta din toate bucatariile lumii, fara a ne bucura, la final, si de deliciu unei prajituri. Prietenia adevarata, insa, este cireasa de pe tort.
Acest gen de relatie este cea mai echilibrata si usor de pastrat dintre toate. In principiu, oricine ar putea sa mentina o relatie adevarata de prietenie, sa respecte anumite reguli si "obligatii' pentru ca apoi sa se bucure de toate drepturile, libertatile si implinirile pe care ti le aduce.
Daca aceia pe care ii numesti prieteni sunt persoanele cu care ocazional te intalnesti in oras la o cafea sau la mall la sfarsitul saptamanii, notiunea la care incerc sa ajung ti se poate parea usor exagerata.
Acest lucru se datoreaza faptului ca mai nimeni nu vede prietenia ca pe o relatie serioasa, in care trebuie sa depui efort considerabil pentru a o face sa functioneze. Implicarea afectiva si sacrificiile pe care le faci de buna voie si nesilita de nimeni sunt, din punctul meu de vedere, piatra de temelie a unei prietenii ideale.
Usor de spus, greu de facut. Mai ales cand avem la orice pas exemple de prietenii destramate, bazate pe interes sau in care increderea este tradata. Foarte putine persoane inteleg ceea ce inseamna cuvantul "prieten" si responsabilitatile care vin odata cu acest titlu. De aceea, se spune ca intr-o viata gasesti, daca ai noroc, un singur prieten adevarat.
Iti vine greu sa crezi? Citeste mai departe cateva sfaturi care iti vor asigura o prietenie mai puternica si vei putea spune, cu mana pe inima, cam cate prietene adevarate ai.
Cel mai de insemnatate aspect al unei prietenii adevarate este ca aceasta sa reziste testului timpului, atat la bine, cat si la rau. Statutul unei cunostinte se transforma din "amica" in "prietena" automat, dupa ce ajungeti la un nivel ridicat de intimitate si treceti impreuna peste dificultatile care apar inevitabil in viata.
O prietenie adevarata se bazeaza pe incredere reciproca, iar secretele impartasite prietenilor buni nu trebuie sa ajunga la urechile altora, indiferent de cat de superficial si inofensiv ti se pare. In situatiile stanjenitoare, fii colacul ei de salvare si implica-te in problemele ei; la randul ei, va face acelasi lucru pentru tine.
Impartaseste-i prietenei tale gandurile si secretele si fii sincera in orice situatie - o formula indispensabila pentru orice relatie interumana. Retine faptul ca oricat de rele ar parea lucrurile, minciunile dintre voi vor ingreuna si mai mult o relatie care poate fi salvata. Acelasi principiu se aplica si cand mergi la cumparaturi cu ea. Adauga putina diplomatie in felul in care ii critici tinutele sau felul in care arata in bluza pe care si-o doreste. Nu face niciodata greseala de a nu ii spune ceea ce crezi cu adevarat, din teama de a o rani, pana la urma asta face diferenta dintre o prietena adevarata si vanzatoarele din magazin.
La fel de important este ca niciodata sa nu profiti de pe urma celor pe care ii numesti prieteni. Pana la urma, este o diferenta clara intre un sprijin si un fond de sprijin, iar o relatie de prietenie este caracterizata de factorul "dau si primesc".
Iubeste-te pe tine inainte de a incerca sa iubesti pe altcineva! Un prieten bun are intotdeauna incredere in sine, ceea ce pe termen lung inlatura eventuale competitii si sentimente de gelozie. Apoi, demonstreaza frecvent cat de mult o apreciezi, fa-o constienta de lucrurile marunte pe care le apreciezi la ea si fii mereu alaturi de prietena ta, indiferent de situatie.
Nu uita ca oricine are o limita, respecta-le pe ale ei si invata sa iubesti micile defecte pe care le are. Daca nu poti face asta cu usurinta si sunt anumite lucruri pe care nu poti sa le digeri, discutati in privat problema si invata-ti sa treceti peste.
Cea mai importanta "regula nescrisa" pe care trebuie sa o respecti ca femeie fata de prietena ta este sa NU incepi o relatie cu fostul ei prieten, iar flirtatul cu actualul cred ca nici nu necesita mentionarea.Chiar si cu binecuvantarea ei, mai devreme sau mai tarziu vei ajunge sa ranesti foarte tare pe cineva si sa alegi intre o prietenie si o relatie.
In final, nu va pot ura decat succes in gasirea acelei prietene adevarate, care sa va fie alaturi neconditionat, la bine si la rau, pana cand moartea va va desparti!
Nu stiu ce este, stiu doar ca se bazeaza pe incredere si sinceritate.
Mai stiu un lucru, e raraaaaaaa.
Un sentiment foarte greu de gasit care, ma crezi sau nu, la oamenii pana in 20 de ani rar, dar foarte rar exista.De ce? Pentru ca adolescentii nutresc numai sentimente de invidie si niciodata nu apreciaza persoanele de langa ei la adevarata valoare, de asemenea pentru ca micutii sub 10 ani nu stiu ce este aceea prietenie. Eu am 14 ani, sunt printre cele mai populare din scoala, dar sincer nu cred ca ma iubeste cineva de acolo ca prietena. Pentru ca am note mari, pipularitate si tot ce isi mai doresc pustii de pe acum.
Consider ca prietenia adevarata este inchisoarea de buna voie a sufletului intr-un corp strain.