Cu exceptia unei academii militare sau de Politie, nici o alta facultate nu vine cu loc de munca asigurat!
Poti face ce facultate doresti, dar adeavarata lupta va incepe dupa ce termini facultatea, iti iei licenta si iti cauti de munca, alaturi de miile de studenti care au terminat odata cu tine, sau in anii anteriori si inca nu si-au gasit de munca.
1. Nici o facultate nu asigură, nu garanteaxă un loc de muncă. Dar, fiindcă acea facultate are doritori să se înscrie la ea, este o dovadă că acea profesie este căutată. Salariul unui absolvent de facultate se încadrează cu ușurință în cerința ta. Dar să găsești cu ușurință un loc de muncă azi nu îți garantează nimeni. Trebuie să cauți.
Nu gasesti salarii asa mari in țara mai ales ca incepator, nu stiyi nimic voi ăstia cu facultate dar ave ti pretentii cu carul, 2500 lei trezeste te bre ca visezi, daca razboiul vine si in Romania am pus o numai ai nici unde locuii ce sa mai vrei serviciu cu salariu mare. Salariu decent zici? Multumeste te cu 1500 lei zi mersi ca ai si pe ăia.
Îți recomand să te faci tractorist sau sudor în argon; nici inginerii nu câștigă cât ăștia!
2500 lei iei și fără facultate. Eu știam că facultatea se face pentru carieră, și la apogeul carierei remunerația să fie satisfăcătoare. În România, în perspectiva mea, salariul cu care eu aș fi mulțumit este 10.000 net.
Recomandarea mea este să nu faci facultatea decât dacă ai un scop sau vis mai măreț, altfel pierzi 4 ani degeaba.
Buna.
Parerea mea este ca important este sa urmezi o cariera care te atrage pe tine, nu pentru salariul care il ofera, deoarece daca faci ceea ce iti place mergi pentru ca vrei, pentru ca simti si nu o sa simti ca te duci la serviciu, insa daca ai urma o cariera care nu iti place vei merge pentru ca trebuie, pentru ca esti obligat.
Cu siguranta in scoala ai avut materii care nu te-au atras asa de mult si nu ai invatat de placere, ci ai invatat sa treci, sa ai medii mari etc. Aici poate fi un exemplu. Cum invatai cand venea momentul sa inveti pentru acea materie care nu iti placea si cum invatai cand venea momentul sa inveti pentru materia preferata? Cat de mare era satisfactia cand luai o nota la materia preferata si o nota la materia unde erai obligat sa inveti? O sa observi ca satisfactia era diferita.
Ti-ar place sa lucrezi undeva unde nu ai vrea, toata viata? La scoala a fost vorba de cativa ani sa inveti materii care nu ti-au placut. Raspunde-ti la intrebarile acestea si gandeste-te care ar fi cea mai buna alegere pentru tine.
Stiu ca viata nu e usoara, se gaseste greu de munca, ca se cere experienta la majoritatea locurilor de munca, insa nu te da batut. Fii ambitios!
Eventual daca ai posibilitatea, poti incerca sa faci doua facultati in paralel(una pe care o doresti tu si una dupa criteriile mentionate de tine mai sus), dar aici depinde de programul de la fiecare facultate. Sunt facultati unde se fac cursuri si seminarii si facultati unde se fac cursuri, seminarii si laboratoare. Depinde de fiecare specializare in parte. Nu ar fi usor sa faci doua facultati in paralel, sa stii, insa nu este imposibil. Depinde de multi factori.