| vladtaurus a întrebat:

Ce facultate este de viitor pentru Romania?

36 răspunsuri:
| CM7YRE a răspuns:

In politie gasesti intotdeauna un loc, poate informatica sau medicina.

| vladtaurus explică (pentru CM7YRE):

Politie adica la academie vrei sa zici?

| CM7YRE a răspuns (pentru vladtaurus):

Nu prea exista "facultate" de politie. Teoretic asa s-ar numi, dar da, e academie.

| vladtaurus explică (pentru CM7YRE):

SI ce ajung daca fac academia? EU sunt la mate - info. Am facut sport vreo 10 ani deci la probele fizice nu as avea probleme

| CM7YRE a răspuns (pentru vladtaurus):

Daca ii zice "Academie de politie" tu ce crezi? laughing
Daca esti pe mate info si-ti place informatica, opteaza pentru informatica. Vezi ce-ti place, e si-asta de viitor!

| vladtaurus explică (pentru CM7YRE):

Mecanic auto dar pe specializare tuning/curse laughing eventual sa fac si softul masini, dyno test chestii de genu

| valentingb a răspuns:

Informatica, IT-ul e viitorul. Dar dacă te pricepi, faci un joc sau o aplicație și devii milionar.
Medicina-mereu va fi nevoie de doctori. Salariile sunt mici, șpaga mare, mai greu la început.
Dacă le ai cu sportul, mergi la Poliție.
De asemenea, se angajează acum spioni. Da, agenți ai statului român. https://www.sri.ro/cum-pot-aplica.html. De asemenea, și SIE angajează.
Iar restul, sunt toate de viitor, și niciuna. Adică, dacă ești foarte bun, mereu se găsește un loc pentru tine, indiferent ce faci.
Două facultăți mai cu semnul întrebării sunt : Agronomia (locuri putine dar și posturi la fel de puține, un echilibru) și Psihologia, care teoretic ar trebui să producă mulți psihologi, pentru că normele europene impun prezența lor în lumea asta nebună. Dar cum Spiru Haret a produs 4000 de psihologi pe an, din care 3983 nu practică, e cam cu semnul întrebării.

| vladtaurus explică (pentru valentingb):

It-ul pardea de hardware nu am probleme o stiu perfect iar la soft nu ma pricep sa fac programe dar de instalat programe win7 curatari vazut ce piesa nu merge si overlock, firewall ma pricep. Dar atat, mi se pare ca este PREA PLINA piata de asa ceva!

| vladtaurus explică (pentru valentingb):

Medicina nu imi place, iar cu SRI-ul sunt salariile prea mici, iar ca sa ajungi pe o functie buna trebuie sa ai pe cineva MARE in sistem

| valentingb a răspuns (pentru vladtaurus):

Eu ți-am expus variantele. Tu trebuie doar să fii cel mai bun. Angajatorii străini racolează an de an spuma.

| vladtaurus explică (pentru valentingb):

Angajatorii străini racolează an de an spuma. N-am mai auzit pana acum, dar oricum cati nu sunt in tara ca isi fac bine treaba si atat. Este vorba si de sansa. Pe de alta parte sunt altii care nu fac nimic si au salarii de cateva mii bune in tara doar ca au fost de la inceput in firma si stiu cum merg lucrurile si din 8 10 ore la birou 2 3 ore se joaca 2 3 ore se uita la un filme si restul mai vb la telefon mai dau indicatii si pleaca acasa, iar de cateva ori pe an intra in oamenii care ii are in subordine lucreaza si el 1 2 sapt INTENS si a castigat cateva MII de euro

| valentingb a răspuns (pentru valentingb):

Piața e prea plină de cei care știu cât tine, acum. dar tu de asta mergi la facultate, să înveți. Într-adevăr, finanțele nu merg. Totuși mi se pare că strâmbi din nas la toate variantele. Eu îți spun simplu și clar : dacă mergi la facultate să înveți, ai șanse și pe extern. Indicat e să mergi la o facultate cât mai renumită: București, UAIC sau Babeș sunt cele mai renumite. Dacă mergi la facultate pe un domeniu care nu te interesează, stai mai mult prin club și mai mult beat, poți face facultatea și să treci cu 5 pe linie. Nu vei găsi de muncă. Înțelegi cum funcționează? Nu mai e cum era pe vremuri, tot prostu cu facultate și angajat alături de unul priceput care făcea toată munca. Chiar nu contează ce alegi. Tractorist? Foarte bine! Mai bine cel mai renumit tractorist decât cel mai incapabil inginer.

| valentingb a răspuns (pentru vladtaurus):

Da, și eu știu CÂȚIVA așa. Dar majoritatea sunt cei care asudă pentru un bănuț. Dacă nu ai auzit de târgurile de locuri de muncă a companiilor internaționale, e grav.
poftim: http://www.hipo.ro/

| vladtaurus explică (pentru valentingb):

Multumesc pentru pont!

| valent1np a răspuns (pentru vladtaurus):

Stii sa instalezi windowsu si sa cureti piese? Noua generatie de hackeri este aici

| vladtaurus explică (pentru valent1np):

Stai linistit tinere

| neutrino a răspuns:

Din pacate, Romania nu mai poate avea viitor, motiv pentru care facultatile militare au si vor avea mare cautare.

| Peaches a răspuns (pentru neutrino):

Daca gandim ca Romania nu mai poate avea viitor asa va fi. Ce-ar fi sa ne gandim cum sa schimbam noi ceva ca sa fie mai bun viitorul?

| vladtaurus explică (pentru neutrino):

Nu merge pe acest principiu

| cristimihailov a răspuns:

Medicina. Natalitatea a scazut, deci populatia imbatraneste si are nevoie de servicii mai multe medicale.

De asemenea si informatica este o alegere buna.

| drogh a răspuns:

De Drept.

| Doηηa a răspuns:

Facultatea de informatică,Finanțe bănci, Drept, Medicină/Farmacie, Ştiinţe politice.
Dar, contează și unde urmezi cursurile facultății.Recomand Universitatea din București.Și trebuie neapărat să fii unul dintre cei mai buni, succesul este asigurat!

| vladtaurus explică (pentru Doηηa):

Facultatea de info nu pentru ca este prea grea, finante banci o termin si dupa? dreptul este prea mult de invatat plus ca nu cunosc vreun avocat sa ma ajute, iar la farmacie sunt o fire mai energica, nu imi place rutina. Iar stiintele politice poate imi detaliezi putin

| Doηηa a răspuns (pentru vladtaurus):

"40% lucrează în domeniul privat (piaţa de capital, birouri de audit financiar şi juridic, presa scrisă şi audio-vizuală etc.);

35% lucrează ca experţi în instituţii publice centrale şi locale (Preşedinţia României, Parlamentul României, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării Naţionale, Departamentul de Informaţii Publice al Guvernului, Banca Naţională a României, primării etc.);

18% dintre absolvenţi sunt încadraţi în învăţământul superior şi cercetarea ştiinţifică, urmând cicluri de studii aprofundate;

7% dintre absolvenţi funcţionează în calitate de consultanţi în cadrul unor formaţiuni politice."
Aşa spun statisticile, dar eu nu prea cred.

Tot Facultatea de Drept e pe primul loc în recomandările mele.Și când vrei să urmezi studii superioare trebui să știi că ai mult de învățat dacă întradevăr vrei să ajungi cineva.Iar partea cu, cunoștințele este o prostie ar fi imposibil să cunoști un avocat de pe acum.Nici măcar nu ai dat admiterea darămite să absolvi.
Dragul meu, tu știi ceea ce te pasionează.

| vladtaurus explică (pentru Doηηa):

Mie mi-ar fi placut sa fiu pilot de raliuri...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uite, asta-i una din primele greseli care le face orice tanar. Cariera face parte din viata ta mereu, trebuie sa alegi ceva care sa te intereseze, altfel ajungi sa-ti injuri alarma de dimineata si vei munci sictirit. Cand iti place ce faci, dai tot ce-i mai bun din tine si avansezi. Faci bani si ca medic, avocat, pilot de avion, ofiter, sunt mii de optiuni, gandeste-te ce ti-ar placea sa devii si de bani nu se va pune problema atata timp cat inveti bine.

| vladtaurus explică (pentru anonim_4396):

Am aceeasi parere ca tine dar nu sunt hotarat ce vreau, dar stiu ca vreau un job care nu implica rutina, mi-ar place sa implemantez proiecte sa plec in prin tara la conferinte chestii de genu sa-mi sustin parerile. Imi place cand cineva ma contrazice iar dupa sa dezbatem problema si chiar nu sunt suparacios ( daca persoana cealalta imi arata ca nu am dreptate).

| anonim_4396 a răspuns (pentru vladtaurus):

Nu trebuie sa ramai la una singura stii, cum fac multi, au facut o facultate, pe acelasi domeniu raman pentru tot restul vietii. Poti sa faci una de marketing sau dreptul sau de stiinte politice, muncesti cativa ani si intre timp faci alta facultate daca nu te mai intereseaza domeniul respectiv.
Nici eu nu sunt hotarata ce vreau in domeniul muncii, rutina face omul sa regrete ca traieste uneori.

| bestialu96 a răspuns:

Imi place cum din perioada 02-08. multi iti spun sa te bagi la it&C. prietene, crezi ca daca stii sa intri in google chrome ai un phd in informatica? ori iti place informatica ori nu o faci. Dar e simplu, numai cei mai pasionati programatori, webdesigneri, softw.eng, hardenn. etc. vor avea locuri de munca. Exact ca si in medicina. (100% intra.50% se lasa pe drum asa ca bafta)
apropo, iti recomand ce iti place dupa cum am si zis!

| vladtaurus explică (pentru bestialu96):

Daca faci ceea ce iti place nu vei munci niciodata, dar in multe cazuri nu prea este cum ti-ai dori.

| ijuuuuuuu a răspuns:

Bună.
Eu spun că medicina.

| vladtaurus explică (pentru ijuuuuuuu):

Medicina mereu va fi cautata dar la noi in tara sa lucrezi cot la cot cu mizeria din unele spitale lasa de dorit sau nepasarea celor DIN SISTEM...

| mt2Ro1211 a răspuns:

Facultatea de drept iti recomand si AS

| vladtaurus explică (pentru mt2Ro1211):

Dreptul... nu ma vad sa invat atat de mult. Iar la AS ce specializare? finante banci unde toata lumea o face si dupa sta acasa? Cibernetica unde termini facultatea si deja ai uitat? Marketing care inveti in mare parte numai lucruri care nu iti trebuiesc si habar'nai sa vinzi un ac.

| Duucu a răspuns (pentru mt2Ro1211):

Facultatea de drept în nici un caz.Eu cred că de acolo ai cele mai puține șanse să ieși ceva.
Cea de medicină, de informatică sau chiar academia de poliție cum ți s-a mai zis, astea sunt cele mai bune facultăți.

| vladtaurus explică (pentru Duucu):

O sa ma mai gandesc...

Întrebări similare