De acord in ce zici, poate nu are de unde să stie dacă nu a trecut prin asta sau nu a avut norocul de 1/100 sa nu dea de un patron marlan.
Eu munceam 16 ore pe zi, de la 8 dimineata la 12 noaptea, o zi da si una nu.
Am pătit si mai rau cu patronii ăștia. Să muncesc 17 ore pe zi, zi de zi, timp de o lună. A fost o oferta de muncă pe timpul verii, pe când intram in clasa a 11 a. Primul meu loc de muncă. Am vorbit cu angajatorii, mi-au spus că voi sta in apartament la ei, deodată ce nu eram din ct, eram de la 250km. Si cand i-am întrebat de program au spus ca e de 12 h pe zi și 2.000 lei pe luna.
Ca elev, fără vreo viziune, am acceptat, mai ales când am auzit de 2.000 lei, ceea ce la vremea aia erau mulți, mai ales pentru un elev. Am ajuns acolo si teapa, programul era de la 7 dim la 00 seara si zi de zi. Deci 7/7 pe sapt. Bine ca chiar si la 12 ore era destul de greu programul, dar am pus banii pe primul loc atunci.
Am stat o luna si dupa, spre norocul meu au spus ca nu le merge asa bine si m au trimis acasa. Mi au dat ce i drept 2000 lei, dar imi dau seama acum ca pentru programul ala, nu merita deloc.
Te inteleg, e inuman sa lucrezi atat.Au profitat de tine ca te-au vazut la inceput, fara experienta si ca aveai nevoie de un loc de munca si au zis sa traga de pe spinarea ta.
Sofer pe tir, nu mai pierzi 4 ani de facultate, timp in care faci pe putin 80.000 de euro.
Nu pot sa stau.Trebuie sa fac ceva sa ma misc,nu pot sta mult nici pe scaun la birou,nici in masina,am stat prea mult degeaba, simt nevoia sa fac efort fizic, deci tot ceva in care sa fac miscare, sa fiu ca asa sunt eu, daca stau prea mult si fac acelasi lucru innebunesc.
N-am nici categoria b oricum si ti-am zis nu pot sa stau mult in acelasi loc, nu am rabdarea necesara.
... sau nu. Daca esti programator foarte bun nimic nu te opreste sa lucrezi pe PFA/SRL si sa cistigi lejer cateva mii bune de epuroi lunar pe chelia proprie, fara sa pui umarul la nici o corporatie. La fel si medicii si/sau inginerii.
Atunci mergi pe partea de inginerie, axeaza-te pe hardware, si poti lucra in cercetare, sau pe teren.
Nu trebuie sa faci. Am in familie ingineri mecanici care tot in corporatii lucreaza. laSoledad bate campii ca de obicei.
Joker3134 întreabă:
Alexutzuu2010 întreabă: