Trebuie să urmezi în acest sens o Şcoală de subofiţeri sau Ofiţeri (depinde ce pretenţii ai!?), într-o anume specialitate care ţi-ar plăcea: (transmisiuni; radiolocaţie; geniu; etc.)
Astfel de Şcoli există în mai multe oraşe ale ţării (de ex. la Sibiu), dar acum se numesc Institute Militare sau Academii! În clasa subofiţerilor, gradul maxim pe care îl poţi obţine în timp(functie de rezultate, nu pe ochi frumoşi) este acela de: "plutonier adjutant"(treapta maximă).
În clasa ofiţerilor (care începe cu sublocotenent) şi se termină cu gradul de general (4 stele!), poate accesa orice femeie, dacă se simte în stare!
(în România există şi Doamne cu grad de general, bine-nţeles nu la 25 de ani)
Pentru a avansa însă de la ultimul grad de ofiţer inferior (căpitan), la gradul de maior (primul grad ierarhic din clasa ofiţerilor superiori), obligatoriu trebuie să ai fie studii superioare civile (complectate cu anumite studii militare), fie trebuie să urmezi Academia Militară, unde în prezent rigorile cerinţelor militare solicită o cultura generală de excepţie (având în vedere participarea noastră la NATO), ce constă din cunoaşterea unor limbi străine, specializări în domenii militare de vârf (tactice; strategice; tehnice.
După 1989 s-a revenit din fericire, la pretenţiile necesităţii elevării castei militare (aşa cum a fost cândva socotită Armata, în perioada României Monarhice!).
Nu se mai acceptă metodologiile comuniste, de a lua un strungar direct din uzină şi a-i pune pe umăr epoleţi de maior (el putea fi excepţional ca strungar, nimic rău în asta, dar în arta militară era complet "aerian").
Da, te poţi angaja în armată şi ca simplu ostaş (soldat), cum spunea Napoleon Bonaparte odată: "fiecare soldat poartă în raniţă, bastonul de mareşal", dar în realitatea cotidiană a vieţii, această expresie poate fi luată doar ca o butadă, fiind nevoie de multă munca şi transpiraţie, pentru a deveni un militar de elită, respectat de subordonaţii săi.
Mult succes în demersul tău!
De ce nu poate fi soldat? Daca rezista si face fata la instructie(care nu se deosebeste cu nimic de cea a barbatilor)poate avea orice functie si grad.Ca general nu am prea vazut.
Am vazut femeie soldat doar la Trasniti din Nato
Glumesc. Femeia poate avea orice functie sincer sa fiu am vazut femeie cu grad de plutonier in armata romana da femeie cu grade superiare nu am auzit si nici nu am vazut mai ales femeie ofiter sau general
Alexsb20 întreabă: