Adica prima limba, pe care o inveti foarte bine, la care ai cursuri mai multe, si a doua, pe care o inveti cat mai bine in mai putine cursuri. Dar tu ce credeai?
"A" este prima limba pe care optezi sa o studiezi si specializarea principala--- "B" este a doua limba pe care optezi sa studiezi si specializarea secundara.
Minrest, asta credeam ca inseamna, dar preferam sa cred ca nu e asa, pentru ca limba pe care vreau eu sa ma specializez nu se face decat ca specializare B.
Draga Maria, nu este asa de rau cum pare. Daca faci engleza ca prima specializare, studiezi o limba foarte aprofundata de cercetatori, asa ca iti poate da formatia intelectuala de filolog. In engleza a fost scrisa o mare literatura, de fapt doua mari literaturi, pentru care exista o excelenta critica literara. Astea nu le ai pentru limbile culturilor mai mici. Iar ce vei invata prin studiul aprofundat al limbii engleze, cultura filologica pe care o vei obtine, iti va da un mare avantaj in studiul oricarei limbi, in primul rand al celei secundare. Sarut mana.
Minrest, multumesc de raspuns, m.a ajutat mult. Oricum nu ma dau batuta, am de gand sa invat limba straina pe care o vreau cu orice pret.
Cro1997 întreabă: