Nu avem de ce rade nu este o prostie ce intrebi tu, este ceva firescnici eu nu stiam ce inseamna
p.s.=post scriptum=scriere dupa
este o idee pe care vrei sa pui accentul la sfarsitul unei fraze sau a unei propozitii...gen "p.s.nu uita sa ma suni" sau alte cuvinte pe care nu le-ai precizat in fraza sau in prop respectiva.
funda? sau daca nu o merit da-mi un vot.Multumesc anticipat.
"P"ost "S"criptum. Adica, dupa ce ai terminat de scris ceva si ti-ai mai si luat la revedere de la eventualul cititor, ti-ai adus aminte ca ai uitat ceva sa scrii sau ca ai vrea sa subliniezi ceva din mesaj care nu ar putea fi inteles fara o explicatie suplimentara. Si atunci faci un post scrisum (din latina : post = dupa, scrisum = cele ce am scris).
P.S. Sper ca ai inteles explicatia
Post Scriptum - de obicei la sfarsitul unei scrisori/unui mesaj jos scrie P.S. acolo scrie ori niste explicatii, ori niste detalii etc. (referitoare la mesaj)
Si pentru cei care zice ca p.s. = pe scurt sunt niste mari dobitoci. De ce? Simplu: eu fac meditatii de 5 ani si acolo am aflat de acest cuvant care este englezesc nu romanesc. Aici, pe TPU, e prima oara cand aud aceasta tampenie. Si va spun clar ca nu gresesc deoarece d-na mea de engleza se pricepe super bine si la romana ca a fost si profa de romana si stie ft bine ca p.s. e cuvant englezesc
P.S. () -Vedeti ca daca tot nu ma credeti mai cautati pe net ca o sa gasiti doar post scriptum
„P.S" înseamnă „Post Scriptum",din lumba latină,adică „După Scris"
Se pune după textul unei scrisori (deobiceu),al unui SMS,etc. și reprezintă o idee pe care fie am uitat să o precizăm în mesaj,fie este un lucru foarte important pe care celui căruia îi este adresat mesajul trebuie să îl rețină.
Dacă după ce ai scris și P.S-ul,și încă mai ai o idee pe care trebuie să o precizezi, pui P.P.S, adică „Post Post-Scriptum".
Pentru mai multe variante ale înțelesului pe care îl poate avea P.S-ul, http://en.wikipedia.org/wiki/PS
Post Scriptum.Adica dupa ce ai terminat de scris ceva scrii P.S. si mai pui o observatie sau o nota.
Post scriptum atunci cand lasi un mesaj la sfarsit...
" sunt plecata la bunica
p.s. mananca ce gasesti pe masa " si asa mai departe
Post Scriptum. Se foloseste de obicei la scrisori la final daca ai uitat sa scrii ceva.
fundita?
P.S. inseamna Post Scriptum. Daca ai uitat sa specifici ceva intr-o scrisoare (de exemplu) scrii la sfarsit P.S. si adaugi acolo completarile.
Post script.adica la un mesaj cand scrii ps mai adaugi ceva.
l
ex> m-am plimbat prin sibiu.ps.e sf.gheorghe
adica mai adaugi ceva pe langa mesaj
dk mai vrei da-mi mesaj
fundsa?
Post scriptum si se foloseste la scrisori dupa ce te-ai semnat si ai uitat sa mai scrii ceva
Toni1p000 întreabă: