Management Level Marketing.
Iti pot recomanda eu o firma foarte buna, de incredere, da-mi mesaj daca vrei sa stii.
Ok, in general angajatorii vor sa vada cat de bine te cunosti, cat de sincera esti si cum gandesti. Nu incerca sa te prezinti intr-o lumina prea buna, pentru ca e clar: toti suntem oameni, si nu suntem perfecti. Cu cat suntem mai constienti de defectele noastre, cu atat mai bine putem lucra asupra lor.
- De ce sa te angajam PE TINE?
Aici ai ocazia sa te vinzi, adica sa le explici de ce iti vine tie usor sa faci jobul ala, de ce jobul este facut exact pentru tine, de ce te motiveaza acel job si cum iti imaginezi tu ca poti progresa prin acel job. Angajati-ma pe mine pentru ca am experienta, pentru ca am studiile in domeniu, sau pentru ca am ambitia de a invata, pentru ca ma intereseaza domeniul, pentru ca pot face o diferenta in compania voastra.
- Spune-ne cate ceva despre tine…
Spune-le lucrurile personale care sunt relevante si pentru job. E un job de echipa? Scoate-ti in evidenta abilitatile de a lucra in echipa, ca esti sociabila si ai multi prieteni (daca e asa). Trebuie sa vorbesti cu clienti? Spune-le ca esti comunicativa. E un job cu numere? Vorbeste-le de rezultatele tale la matematica. E un job ce tine de creativitate? Spune-le despre hobby-urile tale. Prezinta-ti latura umana, studii, hobby-uri etc. Asta ii va ajuta si pe ei sa-si dea seama cat de bine te potrivesti companiei - asta e bine pentru ambele parti: daca nu te potrivesti din punct de vedere social, veti avea amandoi de suferit.
- De ce cautati un nou loc de munca si l-ati parasit pe celalalt?
Este o zicala in engleza legata de relatii: "arata-mi cum te porti cu mama ta, ca sa stiu cum te vei purta cu mine". Nu te oferi voluntara sa arunci cu noroi in fostele locuri de munca, ci spune-le ce ti-a placut acolo foarte mult, si motivul din care ai plecat - de exemplu, ca ai vrut sa faci mai mult, ca ti-ai dat seama ca vrei sa aprofundezi mai mult in domeniul x, ca jobul a fost pe o perioada determinata etc.
- Unde vreti sa va gasiti in 5 ani?
Aici ei vor sa afle ca obiectivele tale profesionale sunt pe termen lung, si nu doar pe urmatoarele 3 luni. Daca vrei jobul, te vei referi la obiectivele tale pe termen lung legate de cariera. Si obiective realiste - de genul: o pozitie de x, in care sa fac asta si asta. Gandeste-te ce iti doresti in 5 ani.
- Care va sunt exigentele salariale?
O mare greseala pe care o fac multi, e sa spuna cati bani vor. La jobul la care sunt acum (e un job pe vanzari) m-au intrebat asta si am spus: cred ca ar avea mai mult sens sa discutam despre salariu atunci cand suntem convinsi ca suntem "a good match for each other", ca ne potrivim. Daca ei vor vedea ca esti candidatul ideal, veti putea discuta despre salariu, si sunt convinsa ca vom putea cadea de acord asupra acestui aspect. Altfel, daca le zici un salariu prea mare (sau prea mic!) isi vor seta din start asteptarile de la tine, si poate nici nu te vor mai asculta. In momentul in care te vor cu adevarat, vor fi dispusi sa plateasca mai mult. Eu cand m-am angajat, am primit oferta lor, si le-am spus ca prin experienta si studiile pe care le am, cred ca as fi un "key player" in echipa lor si ca este justificat sa imi ofere 10% mai mult decat oferta lor initiala. Dupa 30 de minute mi-au confirmat telefonic si m-au intrebat daca sunt dispusa sa plec a doua zi in Olanda pentru training.
Iti doresc succes!
Bună, Alex! Am găsit aici un articol despre cum se pregătesc recrutorii pentru interviu și ce întrebări au în vedere. Poate îți este de folos: https://www.wearehr.ro/intrebari-interviu/
Bună, Alex,
Eu am găsit aici intrebari pe care le pun recrutorii: https://www.wearehr.ro/intrebari-interviu/
Alexandra435 întreabă: