anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce ma sfatuiti sa aleg:facultatea de Drept, si dupa ce o termin sa castig multi bani( bineinteles postul va fi obtinut cu pile), dar care nu imi place deloc, nu ma vad avocat sau jurist sau procuror, sau facultatea de Litere, si sa ajung profesoara(nici asta nu mi-ar placea foarte mult), dar ma gandesc ca as putea merge in alta tara(pentru ca as sti limba straina), sau as putea fi traducator sau as putea calatori(e un vis al meu), desi poate ma insel. Vreau un sfat practic. Voi ce ati alege daca ati fi in locul meu? Bani multi sau riscul de a ajunge profesor, sa zicem? Oare o sa regret toata viata ca nu am ales facultatea de drept? Cred ca la litere nu as avea ocazia sa am atatia bani ca la drept, dar nu stiu...

6 răspunsuri:
| cookie_1240 a răspuns:

Pai, eu zic sa faci ce-ti place, chit ca aduce sau nu bani. gandeste-te ca peste 20 de ani o sa te vezi ca avocat si poate ca nu o sa fi la fel de fericita decat daca esti (eu stiu...) invatatoare sau alpinist (cascador smug) sau ce vrei tu, fa ce-ti place si ofera oamenilor un exemplu de spirit uman cand nu-ti alegi meseria dupa grosimea portofelului... happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Georgiana, dreptul nu-ti asigura numai bani.la drept trebuie sa ai o conduita exemplara, nu te poti incurca cu orice trudit, care peste ani te poate santaja in vreun proces, trebuie sa fii corecta in toate, trebuie sa aplici legea care este, muta, surda si oarba.deci trebuie sa fii dura.si banii nu vin imediat. dar de invatat o sa ai foarte mult. vei hotara destinele unor oameni, de toate categoriile sociale.nu e chiar simplu. te faci judecator, si gata curg banii, si nici corupta nu poti fi.nu mai vorbesc de tinuta.ca nu poti sa te imbraci ca o tata sau ca o pitipoanca de cartier.succes.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mai intai de toate eu te sfatuiesc sa reformulezi intrebarea, imi cer scuze ca poate e cam brutal raspunsul meu: in locul tau mi-ar fi rusine sa etalez atat desconsiderare fata de munca si apoi si fata de cei care te citesc/te citim...
te rog frumos schimba-ti modul de gandire, doar atat iti spun si vezi ca cei dinaintea mea au incercat sa fie mai delicati si sa-ti dea un sfat BUN!

| adina_9897 a răspuns:

Alege banii, ca sa-ti poti permite dupa aia sa faci ce-ti placewinking...iti urez sa alegi cea mai buna decizie pentru tine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Banii fac ca lumea sa se invarta... happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Georgiana mai bine alege facultatea de Drept ca vei cistiga multi bani, iar cu banii cistigati vei puteasa sa calatoresi in alte tari, nu ca traducator ci ca turist si te vei distra de minune.