F multa matematica: algebra, analiza matematica, apoi materii specifice cum ar fi programare, bazele informaticii (teorie matematica aplicata in informatica), baze de date, sisteme de operare, si in functie de facultate poate o spoiala de inteligenta artificiala, inginerie software.
Daca esti pasionat de informatica vei invata f putine lucruri noi la materiile respective. Partea dificila este la materiile de matematica, care nu sunt neaparat legate de domeniu.
Avantajul unei facultati de informatica (deocamdata) este ca poti fi angajat ca programator si sa beneficiezi de reduceri de taxe (deocamdata, dar in curand va fi suficient atestatul din liceu), bursele specifice daca esti bun si posibilitatile de angajare la google, Facebook, Microsoft, oracle si alte corporatii care recruteaza direct din facultate.
Ce NU te invata facultatea : sa lucrezi in echipa intr-un mediu real de productie, sa fii disciplinat, cum sa fii mereu la curent cu ultimele tehnologii, care e aplicabilitatea practica a teoriei pe care o inveti, etc.
In domeniul asta este foarte important sa muncesti singur. Nu exista scoala care sa te invete cu adevarat lucruri folositoare in acest domeniu. care sa compenseze experienta personala.
Dacă acum că intru în clasa 10-a știu cât de cât c++, mă descurc la instalarea unui windows, să fac meniuri de programe în visual studio, știu teorie din informatică (ex: algoritm, pseudocod etc) crezi că ar avea rost să-mi fac speranțe că pe viitor o să vreau să intru la facultate în Cluj?
Continua sa lucrezi, sa inveti lucruri. Daca intri sau nu e irelevant. Dupa cum am scris mai sus, vei invata doar facand singur. In domeniul asta conteaza ce stii, nu ce diplome ai.