| ramona_1074 a întrebat:

Ce materii iti trebuie pentru a da la medicina? Si cu c profil si medie trebuie sa intri la liceu?
va rog spuneti-mi repede

5 răspunsuri:
| costyn162 a răspuns:

In medicina iti trebuie ca materii principale chimia si biologia; iar aceste materii sunt predominante in orarul unei clase de profil Real (Mate-Info)...

| Emeraude a răspuns:

Poti da la orice profil vrei. Dar la facultate ti se va cere multa biologie, chimie si ceva fizica, materii pe care le faci intensiv la un profil de stiinte ale naturii, sau pe care le poti aprofunda tu, in paralel cu ce faci la scoala (asta daca alegi un alt profil, sa zicem uman, care nu implica semnficativ niciuna dintre aceste materii de baza in medicina), deci poti lua meditatii sau sa inveti singura, din manuale (prima varianta ar fi cu mult mai convenabila).
Nu stiu sigur care este media minima cu care poti intra la un astfel de profil, presupun ca difera de la oras la oras, de la liceu la liceu, in functie de ultima medie admisa in anul precedent.De ex, daca ultimul elev admis a intrat cu 8, 89, atunci media va trebui sa fie cel putin 8, 89 sau chiar mai mare.De obicei, cu un 9 intrii lejer!
Succes! Pa-pa!

P. S.: Verifica-ti mediile la chimie si biologie, in special. Daca nu esti sigura de rezultatele tale la acestea, mai gandeste-te asupra profilului pentru care vrei sa optezi.

| Lora_6439 a răspuns:

Chimie, biologie. nu conteaza media cu care intri la liceu. Indicat ar fi sa mergi la un profil de stiinte ale naturii sau la chimie-biologie. Cu toate ca la facultatea de medicina nu o sa te intrebe nimeni ce profil ai facut la liceu.

| Daiana_1737 a răspuns:

Buna! Sora mea e la medicina in anul 4. A facut liceul profil MAtematica-Informatica...au contat foarte mult mediile pentru materiile chimie si biologie de pe cei patru ani de liceu si nota examenului de intrare la facultate...
Ca materii principale sunt biologia si chimia dar si fizica.
La un profil ca Matematica informatica inveti cele 3 materii principale dar nu la fel ca la Stiinte ale Naturii...
Succes!

pa pa

| MiKiDuTzZz a răspuns:

Iti trebuie anatomie si chimie organica.anul trecut s-a intrat cu medie mica cam 6-7 la fara taxa si pana la 5 cu taxa.bafta!