| Alinnutza07 a întrebat:

Ce materii se fac la profilul filologie?

Răspuns Câştigător
| missbee a răspuns:

Eu sunt la filo...
Se fac 4 ore de limbă română pe săptămână, 4 de limbi străine(dacă nu ești intensiv sau blinigv) respectiv 6 la clasele de intensiv/bilingv, două de istorie, două de latină, două de mate și fizică doar până într-a 10a, două de geografie, una de bio și una de chimie doar până într-a 10a; din clasa a 11a nu mai faci nici bio, nici chimie, nici mate și nici fizică, și se introduce o ora de științe naturale pe săptămână.
Evident, mai sunt orele de sport, religie, muzică, desen, etc.

La toate acestea se adaugă:
-în clasa a 9a faci logică
-în clasa a 10a faci psihologie
-în clasa a 11a faci economie și sociologie
-în clasa a 12a faci filosofie

Teza se dă la română, istorie/geografie, o limbă străină și latină.

Baftă!

8 răspunsuri:
| eXtreme21 a răspuns:

Mai mult romana si cred ca si istorie da mai putin. Sper ca ti-am fost de ajutor. Fundaaa...

| Dash a răspuns:

La profilul filologie se fac materii care nu sunt considerate "stiinte exacte" de exemplu se fac: limba si literatura romana, limbi straine, istorie, geografie, psihologie, etc. Vei face mai putina matematica, fizica, informatica, etc.

| Nolkyz a răspuns:

Pai, eu sunt la filo int eng (a 9 a) si fac asa:
2 ore mate, 1 fizica, 1 chimie, 1 bio, 2 geografie, 2 istorie, 2 logica, 2 latina, 4 engleza, 2 franceza, 4 romana + optional titl (tehnica interpretarii textului literar), 2 tic, 1 sport, 1 muzica, 1 desen, religie, cam astea sunt. in a 10 a in loc de logica se face psihologie iar din a 11 a se scot materiile realiste, gen matematica, fizica, chimia etc

| princess a răspuns:

Super profil si eu tot acolo am intrat.pai se facea putina matematica doua ore pe saptamana de aceea am si ales profilu asta,fizica si chimie la fel,odata pe saptamana din cate imi amintesc, se baza mai mult pe gramatica, limbi straine si istorie thinking e fain profilul! suceess

| Allyţu a răspuns:

O sa dai teze la : romana, la prima limba (engleza/franceza dupa caz), istorie, deci astea sunt materiile principale la filologie, limbile straine, istoria, geografia, latina si fiecare liceu isi alege diverse optionale.

Răspuns utilizator avertizat
| s2007 a răspuns:

Romana,istorie,geografie,latina,franceza,engleza.astea sunt cele mai importante. sper ca ti-am fost de ajutor!

| mayutza a răspuns:

Acest profil include urmatoarele materi : Limba româna,
Limba moderna1,
Limba moderna2,
Limba latina,
Matematica,
Fizica,
Chimie,
Biologie,
Istorie,
Geografie,
Logică/Psihologie,