La filologie primesti proiecte interesante la materiile importante (la romana sunt niste teme frumoase pe care le dezbati, le comentezi, etc.), iar la celelalte (mate, chimie, fizica) nu se insista prea mult pe invatat. Intr-a 9 a se adauga si a 3 a limba, nu mai faci gramatica, matematica ai doar 2 ore, fizica la fel, chimia doar 1 ora. Daca vrei sa mergi la filo, trebuie sa iti placa sa citesti, sa stii sa comentezi textele, sa citesti printre randuri (sunt tot felul de simboluri de analizat), sa iti placa engleza (compuneri, timpuri trecute, etc.) si sa ai imaginatie.
Științele sociale sunt un grup de discipline academice care studiază aspectele umane ale lumii. Ele se deosebesc de artă deoarece folosesc metoda științifică în studiul umanității, inclusiv metode calitative și cantitative.
Admiterea la aceasta secţie se face prin repartizare computerizată.
Este secţia care oferă o bună pregătire atât în domeniul umanist, cât şi în cel real.
Secţia oferă deschidere spre facultăţi ca Studii Europene, Studii Politice, Jurnalistică, Ştiinţele Comunicării, Relaţii Internaţionale, Administraţie publică, Istoria şi teoria artei ş.a.
Prin disciplinele studiate aici se dezvoltă capacitatea de a percepe şi înţelege fenomenele lumii contemporane, capacitatea de adaptare la ritmurile unei societăţi în rapidă schimbare.
Specificul secţiei stimulează studiul individual şi dorinţa de aprofundare a cunoştinţelor dobândite în timpul orelor de şcoală.
În anul 2004, ultima medie de admitere la această secţie a fost 9, 34.
anonim_4396 întreabă:
Alexsb20 întreabă: