Foarte buna, sunt de parere ca toata lumea ar trebui sa aiba un psiholog bun "la indemana" pentru ca toti mai trecem prin momente dificile si avem nevoie ca cineva sa ne asculte, sa ne ajute sa intelegem prin ce trecem si cu un sfat, si venind de la o persoana care stie cum functioneaza emotiile si starile noastre, sfatul ala e cu atat mai valoros si mai util.
Trebuie sa termini facultate de psihologie insa trebuie mult interes si sa inveti cu drag ca sa poti ajunge un psiholog bun.
Banii ii iei in functie de cati pacienti ai si cat de bun esti, daca ajuti lumea si se aude de bine de tine faci bani, daca nu, nu. Si e foarte greu pana incepe lumea sa stie de tine si sa ai "o clientela" fidela. Daca te angajezi psiholog la o scoala, liceu sau alta institutie ai un salariu fix, nu foarte mare.
Foarte buna si folositoare desi putini oameni realizeaza asta.
Facultate de psihologie, de preferat in unul din orasele mai mari gen Timisoara, Cluj, Bucuresti.
Se castiga destul de bine sa stii. Bine, conteaza acum si pe ce latura te axezi. Uite de exemplu un consilier castiga aproximativ 70 de lei pe sedinta, care e 1 maxim 2 ore.
Facultatea de psihologie, dar iti trebuie multa practica cu un psiholog dupa incheierea studiilor. Fa ce-ti place ce conteaza parerea altora? Oricum in Ro e mai greu pentru jobul asta, dar eu zic ca o sa prinda mult pe viitor ca lumea e cam dusa si dependenta de un "psiholog"
In Romania nu se da nici 2 bani pe psiholog. In strainatate, gen usa cel putin, ma gandesc ca si celelalte tari civilizate tot la fel - psihologul este apreciat si foarte cautat.
Cu privire la studii, depinde in ce tara. Daca faci o facultate de psihologie la universitate, caci doar acolo poti, la politehnici sunt ingineri, nu cred ca ti se recunoaste si in strainatate. Adica faci 3 ani degeaba aici, ca nu se mai recunoaste in alte parti. In tara, te inscrii la o universitate ce are si acest profil si esti selectata pe baza de dosar, nu dai nicio admitere. Nu conteaza absolut deloc ce liceul ai facut - ce profil ai avut ma refer : economic, filologie, mate-info, bio-chimie, etc! De la oricare poti aplica la facultatea de psihologie. Trebuie insa sa te interesezi daca sunt cunoscute studiile tale si in strainatate, daca trebuie sa dai echivalari sau sa o iei de la zero, daca doar in anumite tari e asa, sau doar la anumite universitati, etc.
Studiile din tara nu sunt anevoioase si le poti termina lejer.
Niciodata nu am vazut bine psihologul.
Dupa parerea mea este inutil pentru a-ti trata depresia, sau alte tulburari.
Depresia o invingi cu ajutorul persoanelor dragi, nu cu ajutorul unui strain.
Este nevoie de psihologie, probabil.
Facultatea de psihologie.
anonim_4396 întreabă: