Un frizer are putini clienti care dau mult. Dacă nu se pricepe, are clienți 0.
Un cofetar (mai ales dacă are afacerea lui) are multi clienți care dau puțin. Dacă aceea ce face nu e bun la gust și nu încă ta ochii, bye-bye.
Alege în funcție de ceea ce-ți place.
Un frizer priceput ce lucreaza intr-un oras de marime medie spre mare, poate pune pe masa intr-o luna cam 2200 RON net daca lucreaza la patron + bacsis in valoare de 350-400 ron.
Un cofetar poate castiga 3000-3200 RON net daca lucreaza pentru o cofetarie centrala/ cautata.
Altfel, tot pe la 2500 se invarte si el.
Daca e vorba de afacere proprie, e nevoie de mult noroc si marketing la inceput, dar daca esti buna si dovedesti asta, castigul creste...
Cofetarul castiga si e si vazut mai bine.
Stiu ca e nedrept dar multi cred ca numai persoanele fara bac aleg frizeria, e la acelasi nivel cu ospataria.
In bucatarie e munca si mereu inveti ceva nou.
Dar multi spun ca cofetarul nu castiga bine ca frizer. Ba bucatarul castiga mai bine. Nu stiu care e realitatea.
Pentru ca fiecare a cunoscut persoane mai mult sau mai putin de succes in domeniile astea, deci parerile sunt subiective.
Adevarul e ca daca iti place ce faci si te tii de treaba poti avea succes cu oricare dintre ele
Frizerul întotdeauna iese pe plus, datorita bacșișurilor. Și este o meserie destul de căutată, cofetar nu prea știu ce sa zic