Cu liceul nu poti avea o meserie ci doar cu facultatea. Dar avand profilul stiinte sociale poti sa te inclini spre psihologie, filozofie, politica, litere, istorie, sunt foarte multe domenii.In special domeniile umane.Eu sunt la profilul stiinte sociale si sunt foarte bucuros, e alegerea potrivita pentru un viitor umanist...
Si eu am fost in liceu la Profilul Stiinte sociale, e un profil "liant"daca pot sa-l numesc asa, facand legatura intre cel real si filologie. Am facut de toate pe vremea mea 2 de fizica, 3 mate, 4 romana, 4-5 istorie, 2 geografie, 3 franceza, 2-3 engleza, adica pot spune ca daca vrei sa inveti poti face carte... nu profilul te face mai destept si efortul, bineinteles daca ai potential si nu esti retardata. Bafta...
Ce sa poti deveni? Doar profesor de stiinte sociale... Daca iti place si crezi te pricepi, nu e de lepadat. Aici la noi se progreseaza cam greu in breasla, dar mai sunt burse pentru afara, altfel astepti mult pentru ca sa fii universitar.
Profilele Ştiinţe Sociale şi Filologie limitează mult şansele de reuşită în orice.
Eu am făcut mate-info şi am avut posibilitatea să dau la ORICE facultate atât din punct de vedere al cunoştinţelor dobândite cât şi din punct de vedere al respectării regulamentelor fiecărei facultăţi.
În vreme ce dacă faci SS sau filologie, nu poţi merge la mate-info, la facultăţi economice (unde se cere media la matematică pe IX-XII iar tu nu faci 2 ani de matematică), etc. etc.
Este şi un banc: Cică doi foşti studenţi discută:
- Ce facultate ai terminat?
- Relaţii Internaţionale şi Studii Europene (una dintre puţinele opţiuni pentru cei care-au făcut SS sau filologie)
- Aha... fain. Eu am făcut Politehnica. Şi, ce meserie ai acum?
- Student!
Salutare.
Parerea mea:la stiinte sociale te poti face psiholog, academia de politie, asistenta in acest profil psiholog depinde ce facultate ai vrea sa faci mai departe:
Salut
De pe profilul Stinte Sociale poti iesi profesor(istorie, geografie, romana-mai putin etc.), psiholog etc.
Si eu sunt tot aici si mi se pare destul de usor(eu as vrea prof de gografie)
Dar tu decizi...
BAFTA