anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce părere v-ați face despre un angajat care e echitabil și cu spirit de echipă, își ajută colegul sau echipa (depinde cum e repartizat la job) dar care e în același timp competitiv, vrea să-și depășească colegii și caută amiciția cu superiorii?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Nu-i nimic rau in comportamentul lui, nici faptul ca-si ajuta colegii la munca, nici faptul ca se pune bine cu sefii lui.
Pare a fi un om ambitios si determinat, sa urce rapid pe scara ierarhica.

8 răspunsuri:
| Silviullet a răspuns:

Asta inseamna ca vrea sa ajunga sus, nu e ceva rau asta.

| MihaiG9192 a răspuns:

Salutare. Eu consider ca acel om care e drept cunoscut cu spirit de echipa, bun in luarea deciziilor si cu studii superioare, e mai mult pentru a ajunge in zona de staff.
Ea are intotdeauna tendinta nu sa te ajute in mod direct, ci mai mult sa dea sfaturi la altii despre cum sa-si desfasoare activitatea. (spirit de conducere atat timp cat sfaturile is bune si colegii urmeaza sfaturile ei) Daca nu a ajuns pana in stagiul asta, inseamna ca urmeaza cel mai probabil happy
Persoana respectiva fiind competitiva e un lucru care arata clar in opinia mea ca vrea sa iasa mult mai in evidenta fata de restul. Cine e la conducere, la o decizie, persoana iesita in evidenta o sa fie aleasa drept membru staff (la conducere) si trebuie sa se astepte la o promovare.

| IonutP22 a răspuns:

Atata timp cat nu este egoism e ceva normal sa isi doreasca sa avanseze (evolueze) la locul de munca. Compania va avea de castigat si chiar si ceilalti colegi care stiu sa aprecieze o astfel de persoana. cu siguranta for fi si alti colegi care vor comenta negativ despre o astfel de persoana.

| goguPatent a răspuns:

Un nenorocit dom'le. Cum sa ajuti pe altii.

| Hammurabi a răspuns:

În primul rând, nu există "amiciție" cu angajatorul sau cu reprezentantul angajatorului (superiorul).
Un angajat bun și de apreciat, e un angajat care își știe și își respectă exact locul și rolul pe care îl are. Și care e performant la locul lui de muncă.
Eu îți spun punctul de vedere al angajatorului.
Nu am apreciat niciodată un angajat care nu face ceea ce trebuie să facă, dar nici un angajat care vrea el să facă mai mult decât ceea ce are de făcut.
Nu este un angajat cu spirit de echipă atâta timp căt el este permanent în competiție cu ceilalți colegi.
Am avut angajați de genul ăsta, și pot spune că au creeat numai probleme. Pentru că depășesc limitele prin nevoia lor permanentă de a se evidenția, devin conflictuali sau pot creea conflicte in rândul celorlalți.
Revin și îți spun. Angajații cei mai apreciați, sunt cei care fac ceea ce trebuie și atât cât trebuie, fără nici un fel de excese și "competiți" și care atunci când e nevoie, au spirit de chipă fără a avea tendințe de evidențiere individuală față de colegi.

| Mopmop a răspuns:

O parere proasta!
Doar in Ro angajatii "stiu sa faca orice".
Nu frate, esti electrician ocupa-te doar de cabluri si fii constoent ca daca se intampla ceva raspunzi pentru asta.
Sunt satul de oamenii care considera ca fac n' spe meserii dar nici una buna!

| Emma30555 a răspuns:

Undeva ceva nu se leaga. Dacă ești chiar bun in ceea ce faci parca nu simti mereu nevoia sa iesi in evidenta sa arăți că ești bun, nici nu vrei sa fii prieten cu șefii, vrei sa fi apreciat ca un profesionist. Dacă își ajuta colegii si o face si din altruism foarte bine este un lucru bun. Dar stiu si eu pe cineva care ajuta un coleg apoi s-a dus la șef si a spus că vrea el acel task, adică a vrut să i ia colegului o parte din job, dar acel șef nu a ținut cont si a lăsat lucrurile la fel, dar colegul ajutat a fost foarte dezamăgit. Eu cred ca un angajat bun va iesi in evidență de la sine, e usor de recunoscut

| RxTx a răspuns:

Fiți cap și nu coadă!