Diploma de BAC e ca barca aia dubioasa urat mirositoare din care cad bucati de lemn dintr-un film de groaza. Poate nu o sa te treaca oceanul, insa te ajuta sa ajungi pe o insula ok-ish si sa scapi de omul care vrea sa te ucida. Adica nu e asa de magnifica, insa ai mai multe sanse sa gasesti un job okay daca o ai.
Cat despre facultate, depinde si ce iti alegi. Adica sunt facultati care sunt inutile acum, crerea e mult mai mica decat oferta. Dar sunt si domenii in care oferta e mult mai mica decat cererea. Depinde ce iti alegi si cat de bun esti la ce faci.
Poți avea un post de munca bine plătit fără sate chinui ca alți poți da la facultate nu ai de ce regreți ca te-ai născut in România eu sunt măndru ca m-am născut in România
Eu cred ca problema sta in job-urile respective. Cineva ar trebui sa reglementeze situatia prin a accepta mai multi tineri fara experienta sau experienta minima (pana in 2 ani). Diploma de bac iti poate asigura un loc de a studia in facultate, ceea ce creste sansa de angajare in anumite domenii, o sansa mai buna decat nimic. Totusi, nu doar la noi, si alte tari dezvoltate se confrunta cu aceasta problema, dar la ei e altfel: daca absolventii se descurca, la revedere! / daca nu se descurca, sa le dea un spor, ceva, sa aiba initiativa, si cel mai mult se concentreaza pe internship-uri.
Dacă regreți, ai opțiunea să mergi să culegi sparanghel, căpșuni sau portocale cu bacul în străinătate.
Diploma de BAC este necesara pentru inscriere la facultate sau la unele studii postliceale.
Adeverinta de absolvire a claselor de liceu atesta deja o scolarizare inalta (high school, Hochschule), necesara ocuparii unor functii publice, de birotica, lucrul si/sau conducerea unor grupuri mai mici de muncitori (de exemplu: ateliere, magazii, transport etc.).
In fond: la orice loc de munca serioasa, daca nuai experienta, atunci incepi de jos, la nivel de ucenicie. Cu timpul vei putea avansa in functie de nivelul de asimilare a cunostintelor specifice locului.
Stai liniștită, sânt multi care au 8 clase și sânt ingineri problema e că nu te-ai născut între oamenii potriviți, nu că te-ai născut în Romania