Pedagogic sau mate-info, eventual filologie daca vrei sa devii profesor pe parte umana. Dar profilul mate-info se axeaza pe toate materiile si de aceea este recomandat pentru postul de invatator sau profesor pe parte reala.
Profilul ales la liceu nu are importanta. Pentru a fi profesor e necesara o facultate de profil (de exemplu facultatea de chimie daca vrei sa fii profesor de chimie) si un curs de pedagogie care se face in timpul facultatii. Dupa terminarea facultatii trebuie sa dai un concurs organizat de inspectoratul scolar.
Depinde materia pe care vrei sa o predai.Ai putea da la stiinte sociale pentru istorie, engleza, geografie.Cu profil de filologie ai putea fi profesor de lb.Romana,Latina si lb.Franceza/Engleza,depinde ce alegi.Pe profild e stiinte ale naturi ai pueta fi profesor de Biologie/Chimie/Fizica.Pentru profesor de sport dai la liceu sportiv.
Bună dacă faci facultatea de pedacogie devii învătător sau profesor sau ambele?
Buna,
Din cate stiu eu, nu conteaza. Desigur, nu stiu ce calificare este nevoie pentru facultate, dar in principiu nu poti deveni nici macar invatator fara a face o facultate.
Acestea fiind zise, pentru ca ai intrebat de postura de professor, liceul este irelevant. Desigur, este mai usor sa faci mate-info, daca vrei sa devii profesor de matematica, spre exemplu, dar in mare nu are importanta.
Facultatea, pe de alta partea, conteaza. Sa spunem ca vrei sa devii profesor de limba romana. Termini Facultatea de Litere, iar pe parcursul facultatii poti alege sa sustii in curs ( obligatoriu pentru a deveni cadru didactic ).
Din pacate, procedura, mai departe, nu o stiu, dar ma pot interesa zilele astea si iti pot spune. Daca doresti, da-mi un mail la jthyco@hotmail.co.uk si incerc sa te ajut.
Maria_Ana_2002_Dv8c întreabă:
Misa332 întreabă: