Filologia se bazeaza mai mult pe limbi straine, stiinte sociale pe istorie si pe disciplinele socio-umane ( logica, psihologie, economie, filosofie ). Diferentele dintre aceste profile sunt putine: la filologie dai teza toti anii la latina, iar la SS teza se schimba in fiecare an: a noua - logica, a zecea - psihologie, a unsprezecea - economie, a doisprezecea - filosofie; la filologie scapi de fizica, chimie, bio si mate intr-a unsprezecea dar faci in schimb Stiinte ( o materie ce le cuprinde pe toate ), iar la SS scapi de fizica, chimie si bio, dar faci toti anii mate ( 2 ore pe saptamana ); la filologie, faci mai multe ore de engleza sau franceza, la SS mai multe ore de istorie. Diferentele nu sunt majore, iar sansele dupa ce termini aceste 2 profiluri sunt aceleasi. Profilul uman te pregateste cam pentru toate domeniile mai putin pentru cele care implica mate, chimie, fizica, bio ( adica Medicina, Inginerie, Constructii, Arhitectura, etc ). Eu am terminat SS si consider ca am capatat foarte multe cunostinte in domenii variate, dar daca simti ca esti mai atrasa de limbile straine alege filologia. Si la Stiinte Sociale faci 2-3 ore de engleza si 2 de franceza ( eu am facut si italiana 2 ani ), dar la filologie se pune mai mult accentul pe limbile straine. A, iar la SS, dintr-a unsprezecea nu mai faci nici latina. Conteaza foarte mult ce iti place, alegerea este in totalitate a ta.
Daca fugi de matematica,fizica,chimie CLAR filologia e numai buna(proprie experienta)). Oricum filologia se bazeaza mult pe limbile straine, romana, socio uman...insa dupa ce termini ai cam putine obtiuni la facultate.
Depide de inclinatiile tale dar gadeste`te bine inainte
:*